Evenimentul Zilei > EVZ Play > „Prime Time”- Raed Arafat: „Sistemul medical va fi destabilizat”
„Prime Time”- Raed Arafat: „Sistemul medical va fi destabilizat”

„Prime Time”- Raed Arafat: „Sistemul medical va fi destabilizat”

În emisiunea „Prime Time”, pe evz.ro, s-a discutat aprins despre Ordonanța de urgență privind accesul pacienților la servicii medicale indiferent de furnizori, publici sau privați, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Prin legătură telefonică directă, Raed Arafat, secretar de Stat MAI, a declarat în emisiunea „Prime Time, pe evz.ro, că prin această „Ordonanță care nu e clară, sistemul medical va fi destabilizat”. Arafat a mai spus că „o simplă suspiciune a unei afecțiuni a unui pacient la un spital privat, va fi obligatoriu plătită de stat” și că, oricum, „bugetul Sănătății este și așa mai mic decât ar trebui”.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat că și el că „dreptul la sănătate e consfințit prin Constituție și când vorbim de pacient, nu trebuie să ne gândim niciodată la profit” și că „ideea privatizării sănătății este cu atât mai gravă cu cât bugetul sănătății este mai mic cu 22% decât anul trecut”.

 

Puteți urmări emisiunea „Prime Time”, în direct, pe https://evz.ro/prime-time-radu-oprea-laurentiu-rebega-si-stefan-pirpiliu-invitatii-lui-laurentiu-botin.html