Compania urmează să investească peste 80 de milioane euro într-un centru comercial şi într-o pasarelă auto-pietonală la Piteşti.

Din câte se pare, plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti la începutul lunii aprilie. Procurorilor li se aduce la cunoştinţă că „faptele de natură penală săvârşite de către soţii Aurelia şi Marian Mincă din Piteşti, ce constau în acţiuni ce pot fi încadrate la prevederile art. 207 din Noul Cod Penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, sens în care solicităm tragerea la răspundere penală a celor doi făptuitori”. 

Plângerea a fost însoțită de mai multe documente. După o serie de discuții telefonice, pe data de 14 martie, Mincă le-a trimis celor de la Prime Kapital un e-mail cu următorul conţinut: 

„Din discuţia avută la telefon şi pentru a fi de acord cu noua construcţie a Mall-ului care se doreşte să se construiască în Piteşti, cartier Tudor Vladimirescu, în calitate de vecini pentru ca noi să fim de acord dorim o despăgubire care s-a discutat telefonic de 200.000 euro pentru a ne da semnătura la notariat. În caz contrar noi vom acţiona cazul în Instanţă pentru că suntem foarte nemulţumiţi deoarece pasarela care se va face ne va periclita foarte mult liniştea cu haosul care va fi”. 

Suma cerută de către familia Mincă nu are vreo justificare palpabilă în realitate, în condiţiile în care locuinţa acestora se află la câteva zeci de metri de viitorul pasaj, iar proiectul centrului comercial şi al pasajului are acord de mediu eliberat la începutul acestui an de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş. 

De asemenea, după cum reiese din documentele depuse la APM Argeş, viitorul pasaj rutier se va construi la o distanţă de 12,8 metri de cea mai apropiată locuinţă. Viitorul centru comercial va genera 1.400 locuri de muncă Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. 

Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de aproximativ 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual Centrul comercial. Această investiție  va genera, în mod direct, aproximativ 1.400 locuri noi de muncă Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 metri pătrați şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. 

Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătrați. De asemenea, centrul va avea o galerie comercială cu magazine de modă, ale celor mai relevante mărci pe piaţa din România şi diverse spaţii de petrecere a timpului liber: restaurante, cafenele, spaţii de joacă, cinema modern cu 8 săli de vizionare şi nu numai.  Pe lângă centrul comercial, Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală,. Investiția se ridică la peste 6 milioane de euro. Această pasarelă va fi transferată gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. 

Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului. 

„Pasarela va fluidiza traficul din zonă şi va oferi pietonilor un mod sigur de a traversa calea ferată, prin comparaţie cu ce se întâmplă în prezent când, în lipsa unei infrastructuri adecvate, aceştia îşi riscă zilnic viaţa traversând la nivel cu liniile de cale ferată”, spun reprezentanţii companiei.   

„Proiectul va genera în mod direct 1.400 locuri noi de muncă fără a sacrifica locurile de muncă aferente activităţilor economice care se desfăşoară acum pe suprafaţa de 13 hectare. Toate activităţile ce au loc în prezent pe sit-ul industrial vor fi relocate, nu închise”, mai precizează reprezentanţii Prime Kapital.  

 

 

Te-ar putea interesa și: