Evenimentul Zilei > Politica > Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, se pune bine cu afaceriștii din Mamaia : “Sunt un băiat ascultător și, întâmplător, le și rezolv”
Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, se pune bine cu afaceriștii din Mamaia : “Sunt un băiat ascultător și, întâmplător, le și rezolv”

Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, se pune bine cu afaceriștii din Mamaia : “Sunt un băiat ascultător și, întâmplător, le și rezolv”

Adunați în număr mare, aseară, într-un hotel din Mamaia, agenții economici din turism au primit asigurări din partea primarului interimar, Decebal Făgădău, candidat la primăria Constanța din partea PSD, că turismul este “foarte important” pentru el, urmând ca împreună cu ei, să întocmească un regulament de funcționare pentru Mamaia și Satul de Vacanță.

Decebal Făgădău le-a adus, încă de la început, veștile bune, anunțând că a anulat taxa de spații verzi,  a redus la jumătate taxa de promovare, iar taxa de liniște rămâne neschimbată. Nu știa că această taxă specială, care se încasează de 12 ani de la agenții econimici din Constanța, Mamaia și Satul de Vacanță, a fost anulată ieri de înstanță.

În sprijinul primarului interimar a sărit președintele Asociației Hotelierilor din Mamaia, Nicolae Bucovală. “Vrem ca Mamaia, pe 20 aprilie, să fie gata cu pregătirile pentru sezon. Paștele coincide cu 1 Mai și Mamaia se vinde foarte bine pentru deschiderea sezonului estival. Avem deja rezervări. Vrem ca Mamaia să arate extrem de bine”.Nu a fost agent economic în sală care să nu fie ascultat de primarul Decebal Făgădău. Aceeași agenți economici care, până în vara trecută, nu îndrăzneau să spună vreun cuvânt în fața lui Radu Mazăre.

 “Sunt un băiat ascultător și, întâmplător, le și rezolv. Turismul este foarte important pentru mine. E nevoie de un regulament pentru stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, pe care îl vom face împreună”, le-a promis candidatul la primăria Constanța. “Vrem să ne promovăm singuri destinațiile turistice. Până acum ne-am suit pe car, am coborât de pe car (alegoric). Eu unul nu am fost niciodată pentru programul Litoralul pentru Toți care în ultimii 5 ani nu prea a funcționat”, a sărit Nicolae Bucovală.

Iar nemulțumirile afaceriștilor din turism au început să curgă, reclamând comerțul ambulant haotic din Mamaia, șmecheriile proprietarilor care subinchiriază spații, stațiunea transformându-se într-un bâlci în care se vând laolaltă covrigi, pește, vată de zahăr etc. Un cârciumar s-a arătat deranjat de lipsa WC-urilor pe promendă dar și de manelele urlate la maxim în terasele din zona Cazinou. S-a vorbit și despre munții de gunoaie din aceeași zonă pentru care Polaris nu ar avea puncte de colectare.

Nu a fost trecută cu vederea nici “țigănia” din Satul de Vacanță, transformat în talcioc, dominat de aceleași petreceri gălăgioase pe ritm de manele. În pretențiile “pământești” ale agenților economici cererea unei doamne hotelier pentru organizarea unor evenimente cu adevărat culturale în Mamaia, prin reabilitarea Teatrului de Vară din stațiune a părut “ireală”. “Păi nu avem cluburi de noapte?” Următoarea întâlnire a primarului Decebal Făgădău cu agenții economici din Mamaia va avea loc în 4 martie, dată până la care investitorii autohtoni au fost rugați frumos să pună pe hârtie toate propunerile.

Simțind "tenta electorală" a evenimentului organizat de primarul interimar, Decebal Făgădău, candidatul Mișcării Populare la funcția de primar al Constanța, Claudiu Palaz, a protestat în fața hotelului unde a avut loc întâlnire cu agenții economici din turism. El a oferit hotelierilor fluturași în care a reamintit toate "abuzurile" fostei administrații Mazăre din Mamaia. “De ce ați tăcut până acum, domnule inteimar  Făgădău? Pentru că făceați parte din aceeași grupare? Răspunsul este simplu, Făgădău=Mazăre”.

  

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: