Primarul de Berevoești, Florin Proca, secretarul şi asistentul social din comună au fost amendaţi de Corpul de Control al Prefecturii Argeş după mega-scandalul iscat de reţeaua stăpânilor de sclavi. S-a constatat că 14 din cei 38 de negustori de sclavi primeau ajutoare sociale de la primărie.


FOTO;Romii din Berevoești susțin că ei sunt victimele discriminării. Până una alta 38 dintre ei sunt arestați pentru sclavagism„Primarul localităţii Berevoeşti a primit trei sancţiuni în valoare de 7.500 de lei. Trei amenzi a primit şi secretarul comunei, tot în valoare de 7.500 de lei, iar asistentul social două amenzi de câte 2.000 de lei. Edilul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen și necalcularea orelor de muncă la salariul minim actualizat. Secretarul a fost sancţionat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen precum şi pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sancţionat și el pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social şi neîntocmirea proiectului”, a declarat Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, citat de săptămânalul piteștean Jurnal de Argeș.


Primarul Florin Proca are 29 de ani și este la al doilea mandat de edil la Berevoești. Înainte de a fi ales, a fost polițist, la Ordine Publică, în orașul Câmpulung. Este de neînțeles cum, timp de opt ani, n-a aflat despre grozăviile ce se petreceau în comuna sa


Socrul primarului e popă și zice că nu știa nimic

Au mai fost şi alte nereguli sesizate, dar acestea sunt principalele depistate, până acum. Corpul de Control al Prefecturii Argeș a anunțat că va continua controlul și că se merge pe mai multe piste. Rezultatele preliminare ale anchetei vor fi gata abia marţea viitoare, a mai adugat prefectul de Argeș.


FOTO:Florin Miu, consilier local din partea Partidei RomilorPotrivit prefectului de Argeș, 14 din cele 38 de persoane arestate preventiv primesc ajutoare sociale. O altă „minune” sesizată de jurnaliștii argeșeni este că Eugen Miu, consilierul local din partea Partidei Romilor, ales chiar de coetnicii săi din cătunul Gămăcești, este vecin, gard în gard, chiar cu familia de țigani în curtea cărora a fost găsit de polițiști tânărul înlănțuit a cărui fotografie a făcut înconjurul planetei. Cu Eugen Miu am stat și noi de vorbă, săptămâna trecută, imediat după descinderea în urma cărora 37 de țigani din satul său au fost arestați pentru sclavagism. Ne-a mărturist, nonșalant, că habar n-are de nimic. O altă distracție este că socrul primarului Florin Proca este preot în sat și potrivit ziariștilor piteșteni, de la Jurnal de Argeș, el n-a știut nimic din ceeea ce se întâmpla în parohia sa.