Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria Sector 2 a pus ochii pe șoferi. Sancțiuni de aproape 290.000 de lei
Primăria Sector 2 a pus ochii pe șoferi. Sancțiuni de aproape 290.000 de lei

Primăria Sector 2 a pus ochii pe șoferi. Sancțiuni de aproape 290.000 de lei

Șoferii care parcheză pe spațiile verzi de pe raza Sectorului 2 sunt amendați de Poliția local, în cadrul unei ample operațiuni care a început de două luni.

Primăria Sector 2 a aplicat amenzi de aproximativ 300.000 de lei pentru șoferi. Este vorba despre cei ale căror autoturisme au fost găsite parcate pe spațiile verzi de pe raza sectorului. Anunțul a fost făcut de primarul Sector 2, în ultimele două luni.

Reprezentanții Primăriei Sector 2 au aplicat amenzi în valoare de aproape 290.000 de lei şoferilor care au parcat pe spaţiul verde, conform primarului Radu Mihaiu. Acesta a transmis un mesaj printr-o postare pe contul său de Facebook.

„Avem toleranţă zero faţă de cei care îşi urcă maşinile pe spaţiul verde. Doar în ultimele două luni s-au dat 875 de sancţiuni pentru astfel de fapte, în valoare de 288.135 lei. Şi vom continua, căci spaţiul verde nu-i parcare. Ştiu că trăim într-un sector aglomerat, dar asta nu poate fi o scuză pentru distrugerea spaţiului public”, se arată într-o postare făcută de primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Radu Mihaiu vrea un sector mai verde

Primarul Radu Mihaiu a adăugat, în aceeași postare, că și-a propus să transforme Sectorul 2, pe care îl conduce, într-unul mai curat și mai verde. Pentru aceasta, a avertizat el, amenzile vor fi aplicate și pe mai departe celor care încalcă legea.

„Mi-am asumat ca Sectorul 2 să devină mai curat şi mai verde. Chiar dacă este un proces de durată, aceasta este ţinta pe care toţi ne-o dorim. Vom continua să dăm sancţiuni tuturor celor care confundă spaţiul public cu «tarlaua lor»“, a mai scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Primăria începe curățenia Lacului Fundeni

Într-o altă postare, în urmă cu câteva zile, Radu Mihaiu a anunțat că Primăria va începe curățenia zonelor în care sunt depozitate ilegal gunoaie. El a dat ca exemplu Lacul Fundeni, locație înconjurată de munți de gunoaie, transportate și depozitate ilegal. Primarul Radu Mihaiu a anunțat că această zonă va fi ecologizată.

„Lacul Fundeni, un loc cu un potențial enorm, e astăzi înconjurat de munți de gunoaie. Nu e vorba doar de neglijență sau nesimțire. Acolo sunt vărsate mașini întregi de deșeuri. E o afacere neagră și o mafie întreagă care face bani nenorocind mediul din Sectorul 2.

Am început neutralizarea acestor calamități ecologice. Va fi greu. Nu există acces suficient. Nu există o evidență clară a spațiului public. Totuși, o vom face, indiferent de obstacole. Vom curăța punct cu punct. Vom revitaliza spațiul verde care acum e sufocat de gunoaie. Și vom bloca accesul auto către zonele unde se aruncă sistematic deșeuri”, scria Radu Mihaiu pe Facebook.

Domeniul public va fi intabulat

De asemenea, anunța edilul, concomitent, Primăria va iniția procedura de intabulare a salbei de lacuri de pe raza sectorului.

„În paralel începem intabularea salbei de lacuri. Trebuie să depistăm clar unde e domeniul public și să demarăm proiectarea pentru reamenajarea zonelor din jurul apelor. Ținta este să redăm lacurile oamenilor. Locuitorii Sectorului 2 merită locuri civilizate și îngrijite, unde să-și petreacă timpul cu familia în mijlocul naturii”, a mai scris Radu Mihaiu.