Dezastru pentru șoferi: Accesul la Justiție, îngrădit grav! Legea care te pune pe drumuri

Dezastru pentru șoferi: Accesul la Justiție, îngrădit grav! Legea care te pune pe drumuri

Deputații au respins definitiv marți propunerea legislativă pentru ca șofierii să poată contesta amenzile și sancțiunile din județul lor de domiciliu.

Veste proastă pentru conducătorii auto. Aceștia nu vor putea conteste amenzile primite în alte localităti față de cele în care au domiciliu. Nici alte sancțiuni nu vor putea fi contestate, spre exemplu suspendarea permisului auto. Aceștia vor fi nevoiți să meargă la locul unde sancțiunea a fost constatată pentru a o putea contesta. Această propunere a fost respinsă în Parlament.

Conform avocatnet.ro, propunerea legislativă pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor vizeaza schimbarea modului în care șoferii sancționați în alt județ decât cel de domiciliu pot să conteste sancțiunile primite.

Deputații au respins propunerea definitiv marți

Documentul prevede, mai exact, că șoferii care locuiesc în România ar fi putut să conteste amenda primită în alt județ decât cel în care locuiesc la judecătoria de care aparțin. Contestarea procesului-verbal de contravenție s-ar fi făcut în aceeași perioadă ca în prezent, respectiv în cel mult 15 zile de la data în care șoferul află de sancțiune.

"Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României", se precizează în document.

În momentul de față, cei ce vor să conteste o amendă primită pentru încălcarea legislației rutiere trebuie să se adreseze judecătoriei “în a cărei rază de competență a fost constatată fapta”.