Amsterdam ar putea trece printr-o o mică revoluție, pentru că Femke Halsema, prima femeie primar, numită în iulie 2018, a lansat ieri un plan de reproiectare a districtului cu felinare roșii. Scopul? Mai multă siguranță și demnitate pentru personalul care lucrează în acest domeniu.

Femeile trebuie să se confrunte din ce în ce mai mult cu un comportament inadecvat, în special din partea multor turiști.  "Turiștii nu știu cum să se comporte în acest cartier", a declarat Foxxy Angel, prostituată și purtătoare de cuvânt a grupului "PROUD", care apără interesele lucrătorilor sexuali.

"Ei merg prin în fața ferestrelor din cartier şi, în ciuda reglementărilor și a amenzilor,  în multe cazuri femeile care lucrează acolo se simt umilite, batjocorite și acesta este unul dintre motivele pentru care încercăm să schimbăm acest lucru", a declarat primarul.

În plus față de închiderea ferestrelor, se iau în considerare și alte măsuri: reducerea numărului de autorizații, reducerea numărului de bordeluri sau închiderea acestora pentru a le muta în altă parte, crearea unei zone securizate cu porți de acces.  Aceste soluții vor fi discutate în timpul verii, înainte de a fi supuse la vot consiliului municipal în cursul anului.

Proiectul este intitulat „Viitorul prostituţiei cu vitrine din Amsterdam", care conţine şi o propunere privind o „zonă erotică urbană" cu intrare marcată clar printr-o poartă, similară cu sistemul deja folosit la Hamburg, a precizat Halsema. Opțiunile vor fi prezentate publicului larg, luna aceasta iar din toamnă sper să se demareze proiectul, a concluzionat Femke Halsema, citată de presa locală.

Problema este: cum vor primi vestea turiştii din întreaga lume care vin, de cele mai multe ori, special pentru a vizita celebra stradă a vitrinelor cu femei.  Vor scădea veniturile la buget, a spun un comentator pe social media

 

Te-ar putea interesa și: