Guvernatorul Attilio Fontana a spus că din analiza datelor reiese că numărul de noi cazuri creşte într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile. El a precizat pentru Radio 1 că, sunt motive de optimism chiar dacă numărul deceselor și a îmbolnăvirilor continuă să crească.

„Înmulţirea (cazurilor de coronavirus) nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie – o spun în şoaptă”, a afirmat el.

Guvernatorul Fontana a apreciat că o schimbare de direcţie în privinţa contagiunii se va observa mai bine în zilele următoare, când își vor face efectul măsurile stricte de limitare a deplasării persoanelor, care au fost impuse cu începere de la 8 martie. El a precizat că schimbarea se vede și în comportamentul cetățenilor.

În Lombardia, o regiune foarte populată, unde se află şi capitala financiară a Italiei, Milano, s-au înregistrat 1.218 decese. Dintre acestea, 252 au fost sâmbătă şi duminică. Aici a apărut primul grup de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano.

Pe de altă parte, premierul Giuseppe Conte nu s-a declarat la fel de optimist, arătând că răspândirea coronavirusului este departe de a încetini în Italia. Potrivit spuselor sale, epidemia nu și-a atins vârful, astfel că urmează o perioadă foarte dificilă pentru autorități.

În total, în Italia s-au înregistrat 368 de noi decese duminică din cauza COVID-19, cel mai ridicat bilanţ pentru o zi înregistrat până acum în lume.