Evenimentul, relatat pe 1 Aprilie 1993, pe o întreagă pagină de ziar, s-a petrecut la Mănăstirea Sihăstria, iar preoții implicați în exorcizare erau ucenici ai celebrului Părinte Cleopa. Din relatările martorilor, citați de EVZ, femeia a fost întinsă pe jos în fața icoanei Mântuitorului și i s-au citit la căpătâi: Taina Sfântului Maslu, Sfânta Liturghie și Moliftele Sfântului Vasile cel Mare. Înregistrarea este cutremurătoare. Răcnetele diavolilor, ce ieșeau din gura bietei femei, întrerupeau periodic rugăciunile călugărilor. Slujba a durat aproape o zi întreagă.

INFO

Exorcizarea rămâne, în continuare, o procedură despre care BOR nu dorește să ofere amănunte. Recentul caz al femei care a murit la Tanacu, în județul Vaslui, în timpul unui astfel de „procedeu” călugăresc, arată că „tehnica” respectivă nu este infailibilă.

CV

Autorii cutremurătoarei dezvăluiri au fost Viorel Zorilă și Corneliu Ciocan, ambii redactori ai secției „Culte” a EVZ. Viorel, după o scurtă aventură în presa locală piteșteană, s-a călugărit la o mănăstire din județul Argeș. Corneliu Ciocan a mai scris la ziarul Gardianul și, în prezent, este ieșit din presă

Citește și: