Episcopia Hușilor intervine în scandalul generat de către Cornel Onilă și Sebastian Jitaru și oferă prima reacție oficială.

„Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate.

Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană.

Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză. Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent”, este reacția Episcopiei Hușilor.

Fostul episcop de Huși, arestat pentru 30 de zile. Stenograme incendiare: ”Să mori, tu?!”


Judecătorii Curții de Apel Iași l-au arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Barladeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă.

Cornel Onilă, fostul episcop al Hușilor, alături de călugărul caterisit Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru infracțiuni sexuale. Dosarul a fost deschis de Parchetul Curții de Apel Iași, în urma investigațiilor publicate de jurnaliștii de la SăFieLumină.ro.