În urma scandalului izbucnit din cauza deciziei DNA de a dispune urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh, dar şi a Rovanei Plumb, ministrul Mediului, Petre Daea şi-a exprimat părerea despre cele două femei.

„Nu aş vrea să comentez acest lucru, sunt un om stăpânit de moment, sunt în acest cadru extraordinar pe care trebuie să îl înţelegem ca atare. (…) Nu cunosc situaţia, nici nu vreau să mă pronunţ. Ambele sunt colege cu mine şi sunt colege preţioase, pe care eu le respect, motiv pentru care îngăduiţi-mi să nu fac comentarii pe această temă”, a spus Daea.

Întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze, ministrul a refuzat să comenteze, scrie Agerpres.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman.