Prima ninsoare la munte a scos drumarii la intervenții, cu utilaje cu lamă și material antiderapant

Prima ninsoare la munte a scos drumarii la intervenții, cu utilaje cu lamă și material antiderapant Sursa foto: Arhiva EVZ

Vreme rece, cu lapoviță și ninsori la munte. Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească, iar drumarii intervin cu utilaje cu lamă și material antiderapant.

Vremea s-a răcit și ninge abundent la munte. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant pentru a asigura siguranța traficului rutier.

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu circule pe drumurile pe care ninge sau unde se prognozează condiții meteo instabile, cu autovehicule care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

A nins abundent în zona înaltă a Transfăgărășanului, iar drumarii din cartierul Piscu Negru acționează cu pluguri de zăpadă și material antiderapant. Șoferii care vizitează zona turistică trebuie să circule cu atenție și să aibă mașinile echipate pentru iarnă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Atenţie. Zăpadă pe drumurile montane. Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane. Pe drumurile montane din administrarea CNAIR se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță”, avertizează CNAIR.

Iarna 2022-2023. Când vin ninsorile în România

Două mari insitute europene au emis prognozele meteorologice pentru această iarnă. Motivul pentru care meteorologii români nu mai publică prognoze pe termen lung este faptul că, potrivit acestora, probabilitatea de a se realiza este scăzută.

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a spus George Gârbacea, cercetător științific.

În prima parte a iernii, șansele să ningă în România sunt extrem de slabe, conform Centrului European de Prognoze.

În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă. Dacă această lipsă de precipitații va fi însoțită de ger, pentru agricultură va fi rău.