Prima imagine a submersibilului Titan după implozie, dezvăluită

Prima imagine a submersibilului Titan după implozie, dezvăluită Sursa foto: oceangate.com

Prima imagine a submersibilului Titan după implozia sa mortală din iunie 2023 a fost dezvăluită luni de Paza de Coastă a SUA. Autoritățile au deschis o audiere publică privind moartea a cinci persoane aflate la bord.

Victimele accidentului au fost ucise atunci când presiunea oceanică intensă a provocat prăbușirea Titan în largul coastei Newfoundland, Canada. Victimele au fost exploratorul britanic Hamish Harding; omul de afaceri pakistanez britanic Shahzada Dawood și fiul său Suleman; Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, compania americană care deținea Titanul; și scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet.

Prima imagine cu submersibilul Titan după implozie

Audierea de luni a dezvăluit noi detalii cu privire la implozia Titanului și a companiei-mamă a acestuia.

Imaginea recent publicată a oferit publicului prima imagine a conului de coadă spart al Titanului pe fundul Oceanului Atlantic. Fragmente ale navei sunt, de asemenea, vizibile pe fundul oceanului.

Prima imagine a Titanului după implozie

Sursa foto: The Guardian/ Prima imagine a Titanului după implozie

Marine Board of Investigation a declarat că, conul de coadă desprins de pe Titan și alte resturi au furnizat „dovezi concludente” că nava a suferit o „implozie catastrofală”.

Mesajele text trimise de echipajul Titan către Polar Prince, o navă de sprijin aflată în apropiere, au oferit, de asemenea, o nouă perspectivă asupra accidentului.

Ce s-a întâmplat în timpul călătoriei cu Titan?

La un moment dat, în timpul călătoriei sale, pasagerii de pe Titan au fost întrebați de cei de pe nava de sprijin dacă îi mai pot vedea pe ecranul informativ. Echipajul a răspuns „totul este în regulă aici” în timp ce nava continua să coboare.

Într-un mesaj final, echipajul Titanului a scris „dropped two wts”. Acest lucru înseamnă că submersibilul a pierdut două măsuri de greutate în speranța de a reveni la suprafața oceanului.

OceanGate, compania care a dezvoltat Titan, s-a confruntat cu o examinare minuțioasă. Martorii au declarat că au avut îndoieli cu privire la construcția navei înainte de ultima sa călătorie sortită eșecului.

Graba lor a dus la o catastrofă

Tony Nissen, fostul director de inginerie al OceanGate, a declarat că a fost grăbit să pună Titanul în apă. A mărturisit că a simțit „100%” presiuni din partea superiorilor pentru a face acest lucru.

Tym Catterson a lucrat ca antreprenor pentru OceanGate. El a declarat luni că nu s-a simțit confortabil să călătorească în Titan din cauza propriilor întrebări pe care le avea cu privire la construcția din fibră de carbon și titan a navei.

„Nu cred că materialele folosite sunt cele corecte pentru un vas sub presiune care se confruntă cu compresie externă”, a transmis acesta. Catterson a mai spus că a transmis îngrijorările sale mai multor angajați ai OceanGate.

Audierea a început luni. Se așteaptă ca aceasta să continue timp de două săptămâni. Ea este menită să „descopere faptele din jurul” imploziei fatale a navei Titan, a declarat Jason Neubauer, președintele Consiliului de anchetă maritimă. Aceasta va investiga, de asemenea, orice potențial „comportament necorespunzător sau neglijență din partea ... marinarilor” acreditați să navigheze de către SUA.

Cei care călătoreau pe Titan au fost uciși după ce au coborât în adâncul Atlanticului de Nord pentru a vedea Titanicul, vasul britanic de pasageri care a fost descris odată ca fiind „practic nescufundabil”, conform theguardian.com.

Ne puteți urmări și pe Google News