Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima GREFĂ reușită de PENIS din lume. Pacientul și-a redobândit TOATE funcțiile!
Prima GREFĂ reușită de PENIS din lume. Pacientul și-a redobândit TOATE funcțiile!

Prima GREFĂ reușită de PENIS din lume. Pacientul și-a redobândit TOATE funcțiile!

O echipă de medici sud-africani a reușit prima grefă de penis din lume. Succesul a fost anunțat la trei luni după intervenția chirurgicală ce a durat nouă ore.

Premiera mondială a unei grefe de penis a fost reușită de o echipă medicală de la spitalul din Tygerbeg, de la periferia Cape Town.

O altă grefă de penis fusese efectuată în China, asupra unui bărbat de 44 de ani, care nu mai rămăsese decât cuun centimetru din organ în urma unui accident, scrie Metronews.

În ciuda reușitei chirurgicale, organul a trebuit îndepărtat după zece zile, din cauza „problemelor psihologice”. Pacientul nu a putut suporta un organ „străin”.

Cel care a suportat de data aceasta intervenția este un tânăr sud-african de 21 de ani, a cărui identitate a fost ținută secretă, și care se declară foarte fericit, și-a redobândit toate funcțiile urinare și reproductive, a declarat profesorul Frank Graewe, șeful departamentului de chirurgie reconstructivă de la Universitatea Stellenbosch.

„Scopul nostru era să ajungă complet funcțional peste doi ani și suntem surprinși de recuperarea sa foarte rapidă”, a declarat profesorul Andre van der Merwe, urolog.

Pacientului îi fusese amputat penisul acum trei ani, în urma unor complicații severe, după o infecție provocată de o circumcizie prost făcută în timpul unei ceremonii religioase africane.

Tehnologia transplantării penisului era dobândită de mai multă vreme, cu erecții obținute în mai multe cazuri. Însă de fiecare dată a fost vorba de reimplantarea propriului penis. De data aceasta, dificultatea era de a adapta un organ străin.

Intervenția a fost un maraton de nouă ore și s-a petrecut pe 11 decembrie. Penisul grefat a fost prelevat de la un donator decedat. „Am arătat că este posibil. Putem să-i dăm oricui un organ la fel de bun ca acela pe care îl avea”, a declarat Graewe.

Această tehnică ar putea permite tratarea consecințelor cancerelor de penis și a tulburărilor severe de erecție. Pe lista de așteptare sunt alte nouă victime ale circumciziilor ritualice.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: