Evenimentul Zilei > Monden > Prima ediție a festivalului Guitar Meeting, un real succes. Vița de Vie și Cargo au făcut istorie
Prima ediție a festivalului Guitar Meeting, un real succes. Vița de Vie și Cargo au făcut istorie

Prima ediție a festivalului Guitar Meeting, un real succes. Vița de Vie și Cargo au făcut istorie

Prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a festivalului Guitar Meeting, desfășurat în Piața Victoriei, a fost un real succes. Tinerii au fost fascinați de artiștii preferați, Vița de Vie, Cargo și Antract.

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie a avut loc prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a festivalului Guitar Meeting, desfășurat în Piața Victoriei. La eveniment au venit chitariști din toată țara, mari artiști, dar si mulți tineri pasionați de muzică. Aceștia s-au putut distra la concerte live în aer liber susținute de Cargo și Antract, un concert acustic cu Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie la Casa del Retro, seria de concerte Young Revolution și alte spectacole pe măsură.

Proiectul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Timișoara. Tinerii au fost încurajați să își urmeze visul și au primit un caiet de studiu pentru chitară și tutoriale video cu toate piesele incluse în proiect, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Cei mai mari artiști au venit la Timișoara

Festivalul a început cu trupele Revolver, Monokrom, The Skywalkers, Ribozom și Horea Crișovan Acoustic Trip (Florin Cvasa cajon) și Antract. Chitariștii au cântat în același timp un playlist format din 19 piese folk-rock românești și internaționale. La eveniment și-au făcut simțită prezența Adrian Despot, Cezar Popescu de la Vița de Vie, Cargo sau Paul Radu. Pasionații de muzică s-au bucurat de cele mai cunoscute melodii: „Praf de stele”, „Liber”, „Ploaia”, „Românie, te strig”, „Zi de zi” și „Trebuie să crezi”.

„Acu2tic este pentru noi o întoarcere la origini, în vremea adolescenței, când, oriunde mergeam, aveam o chitară agățată în spate, iar fiecare popas însemna un cântec. Asta facem și acum, eu împreună cu Cezar, cântăm piesele Vița de Vie fără tobe, clape sau bass, în două chitări acustice și un munte de suflet”, a declarat Adrian Despot, potrivit Jurnalul.

„Un moment de pus în ramă! Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie ne-au pregătit unul dintre cele mai memorabile momente de la Timișoara Guitar Meeting! Mulțumim, artiști, pentru energia voastră, mulțumim chitariști, fiindcă ați învățat piesele atât de bine!”, au spus și organizatorii evenimentului pe Facebook.