Evenimentul Zilei > Social > Prima decizie după măcelul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Amendă de 1000 de lei
Prima decizie după măcelul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Amendă de 1000 de lei

Prima decizie după măcelul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Amendă de 1000 de lei

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a anunţat, luni, că Direcția de Sănătate Publică Buzău l-a amendat cu suma de 1.000 de lei pe medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Sancţiunea a fost dată după ce s-a aflat că medicul a pus doi pacienți într-un pat, cu toate că spitalul nu duce lipsă de personal.

„Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancțiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spațiale funcționale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat Ungureanu.

De asemenea, Cristina Ungureanu a mai spus că s-a dispus, ca măsură, sesizarea comisiei de disciplină care să verifice ce s-a întâmplat în acea noapte, când unul dintre pacienți a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit.

Ministrul Sorina Pintea a spus că, pe scară ierarhică, toți angajații Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceștia au murit, iar alți opt unt răniți. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție, potrivit digi24.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: