Mamă monstruoasă: CRIMINALĂ ÎN SERIE de bebeluşi. Caz nemaiîntâlnit în România

Mamă monstruoasă: CRIMINALĂ ÎN SERIE de bebeluşi. Caz nemaiîntâlnit în România

Aurelia Regep şi-a omorât doi copii la distanţă de 11 ani, iar un al treilea abia a scăpat cu viaţă.

Nemaivăzut în România: o femeie îşi ucide copiii unul după altul. La 34 de ani şi-a băgat în mormânt doi copii, iar al treilea, scăpat ca prin minue din mâinile criminale, e părăsit în orfelinat.

Mamă ucigaşă

Aurelia Regep, 34 de ani, riscă între 2 şi 7 ani de puşcărie pentru că şi-a ucis fetiţa nou-născută. Nu e prima data când intră după gratii. Nici măcar motivul nu e diferit. Femeia a mai făcut 5 de puşcărie după ce şi-a omorât fiul de 2 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 4 iulie Aurelia Regep a născut singură acasă, la Cenad (Timiş), o fetiţă. Aceasta a trăit doar câteva minute. Mama sa a pus-o într-o pungă de plastic şi a aruncat-o într-o fântână.

Seara, când iubitul Aureliei a venit de la serviciu, a găsit patul plin de sânge şi femeia lipsă. Îngrijorat a sunat la 112. Poliţiştii au descoperit-o pe femeie departe de casă, lângă o fântână.

"Tânăra a fost găsită în curtea unui imobil părăsit. Le-a spus oamenilor legii că şi-a aruncat fetiţa nou-născută acolo", relatează Andreea Cinteză, ofiţer de presă la Poliţia Timiş.

Pe 7 iulie, procurorul i-a semnat mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru pruncucidere. Între timp, legiştii au extras din fântână punga de plastic cu bebeluşul mort.

"În urma necropsiei, au stabilit că fetiţa a fost născută vie, şi că a decedat prin asfixie, în punga în care a fost transportată", mai explică poliţista.

Matei Lupu, iubitul femeii şi tatăl fetiţei, nu are explicaţii. "Nu ştiu ce-a fost în capul ei. Eu eram la muncă când s-a întâmplat totul", explică acesta.

Mai are doi pe conştiinţă

Nu e prima data când Aurelia Regep îşi omoară copilul. La 23 de ani şi-a ucis primul copi, de 2 ani. Lucian a fost dus în stare de leşin la Spitalul din Sânnicolaul Mare. Pe corpul băieţelului erau contuzii şi echimoze.

Medicii au anunţat poliţia. Când s-au dus acasă la mama, l-au găsit si pe cel de-al doilea copil, Gabriel, de 3 ani. Acesta nu mai primise mâncare de zile întregi şi era plin de răni de la bătaie. Mezinul a murit la o săptămână în spital. Celălalt a fost preluat de autorităţi şi dus într-un centru de ocrotire, unde trăieşte de atunci.

A fost condamnată la 5 ani de închisoare. Poliţiştii spun că Aurelia Regep nu explică de ce şi-a ucis acum fiica dar recunoaşte că a făcut-o. Mama criminală a fost arestată pentru 29 de zile FOTO: LIBERTATEA

"Ăl mic era în pat şi i-am dat trei palme. A căzut în cap şi concubinul meu l-a lovit cu cureaua la fund." AURELIA REGEP, declaraţie despre primul copil ucis A născut singură acasă, şi-a luat bebeluşul, l-a pus într-o pungă şi a plecat cu el pe câmp

Depresia post-partum

Psihiatrii pun gestul criminal pe seama naşterii şi a condiţiei sociale a femeii, astfel de cazuri întâmplându-se preponderant în rândul celor fără şcoală, care trăiesc în condiţii mizere.

În momentul naşterii, din cauza transformărilor hormonale, mama poate pierde contactul cu realitatea, ajunge la delir, iar copilul îi poate apărea drept personificarea răului.

"Sunt cazuri în care mame care şi-au ucis copiii nou- născuţi susţin că au auzit voci care le-au cerut să facă asta. E cu atât mai probabil să se întâmple unor femei care provin dintrun mediu dificil, din familii cu carenţe educaţionale. Schimbarea hormonală radicală din corpul femeii poate provoca o reacţie de genul acesta", spune psihiatrul Gabriela Zărie.

15% din femeile care nasc trec prin depresia post-partum, care poate trece de la tristeţe la episoade violente Citiţi şi:

  • Depresia, pericolul de după naştere