Alexis Tsipras și-a asumat responsabilitatea politică deplină și a promis o serie de schimbări, inclusiv o represiune împotriva construcțiilor ilegale, care se presupune ca ar fi înrăutățit incendiul. Prim-ministrul grec a vizitat ce a mai rămas din comunitatea Mati timp de o oră, în care acesta s-a întâlnit cu cetățeni, militari și pompieri, a afirmat biroul său într-o declarație. 

 

Vizita lui Tsipras vine la o săptămână după dezastru, iar asistenții spun că acesta a fost ocupat cu coordonarea răspunsului din Atena. Vizita a avut loc după ce prim-ministrul a fost criticat de partidele de opoziție pentru modul în care a gestionat tragedia.

 

În urma dezastrului din Mati, 25 de persoane încă sunt dispărute iar 28 de cadavre nu au fost identificate, au declarat autoritățile. Principala cauză a incendiului ar fi fost neglijența, dar oficialii greci au adăugat că există dovezi că unele incendii au fost declanșate intenționat. 

 

Cetățenii greci se vor aduna în fața clădirii parlamentului pentru a aprinde lumânări, în memoria celor ce au decedat în urma incendiului, în cursul zilei de astăzi.