Evenimentul ZileiPoliticaPrezidențiale 2019. Lider de partid, vot în Diaspora, în inima unei comunități de români

Prezidențiale 2019. Lider de partid, vot în Diaspora, în inima unei comunități de români

Prezidențiale 2019. Lider de partid, vot în Diaspora, în inima unei comunități de români
Eurodeputatul Eugen Tomac anunță ca a votat în Serbia pentru turul al doi-lea al alegerilor prezidențiale.

„Am votat astăzi la Consulatul General al României de la Zaječar, Serbia. Am ales să fiu alături de comunitatea românească din Valea Timocului invitat fiind la un eveniment, dar și pentru a atrage atenția asupra obligației pe care o avem de a nu-i abandona pe românii de aici.

Președintele României trebuie să își îndrepte atenția și către cei care sunt nevoiți să lupte pentru a-și apăra identitatea, cultura și tradițiile românești.

Ne puteți urmări și pe Google News

România este model în ceea ce privește respectarea drepturilor minorităților, iar președintele trebuie să se asigure ca și românii să aibă parte de același tratament în alte state.

Avem în Serbia o comunitate numeroasă de români care nu au școli, nu au biserici și nu sunt reprezentați în administrația locală conform ponderii lor. Asta în condițiile în care, în 2012, România a condiționat votul său pentru parcursul european al Serbiei de respectarea Protocolului bilateral privind protecţia minorităţilor naţionale.

Am votat astăzi alături de românii din Valea Timocului cu speranța că Președintele României ca membru în Consiliul European, va contribui activ la extinderea Uniunii Europene în Balcani, dar și la est de Prut”, transmite Tomac.


Accesează: