Evenimentul Zilei > EVZ Special > Previziune sumbră pentru omenire! Se vorbește despre îngheț global
Previziune sumbră pentru omenire! Se vorbește despre îngheț global

Previziune sumbră pentru omenire! Se vorbește despre îngheț global

În următorii 30 de ani, soarele va intra într-o perioadă de hibernare. Pământul se apropie de o „mini Eră Glaciară”, spun unii experți.

Valentina Zharkova, om de știință la Universitatea Northumbria din Marea Britanie, spune că acest fenomen va duce la o răcire climatică, care va avea multe efecte majore. Printre ele se numără o criză uriașă de alimente, la nivelu global.

„Soarele se apropie de perioada de hibernare. Mai puține pete solare se vor forma pe suprafața Soarelui și astfel mai puțină energie și radiații vor fi emise către planete și Terra. Putem doar spera că această mini eră glaciară nu va fi la fel de severă precum Minima Maunder (n.r. între anii 1645 și 1715).

Ar afecta dramatic recoltele la latitudini medii, deoarece legumele și fructele nu vor avea suficient timp pentru a se coace și a fi recoltate”, spune experta.

NASA a anunțat că anul 2020 va avea cea mai redusă activitate solară din ultimii 200 de ani. Totodată, NASA afirmă că până în anul 2053, când Soarele își va reveni la normal, vom avea parte de intervale reci și veri umede.

Canada și Islanda vor resimți cel mai puternic aceste schimbări. Minimele vor ajunge la -50 de grade. Înghețul global ar urma să lovească în 2025, informează The Sun.