Prețul petrolului s-ar putea PRĂBUȘI la 20 de dolari / baril în 2016!

Prețul petrolului s-ar putea PRĂBUȘI la 20 de dolari / baril în 2016!

Suprasaturarea piețelor strivește prețul petrolului, iar lucrurile vor continua pe o tendință și mai agresivă anul viitor.

Prețul la petrol este în prezent cu peste 50% mai mic decât era anul trecut, însă, potrivit unor oficiali de la Goldman Sachs și OPEC, citați de Business Insider, el s-ar putea prăbuși până la 20 de dolari / baril în 2016.

Duminică, ministrul venezuelean al petrolului, Eulogio del Pino a declarat că OPEC nu trebuie să permită un război împotriva prețului petrolului și că trebuie să întreprindă acțiuni pentru stabilizarea pieței.

Când a fost întrebat cât de jos ar putea ajunge prețurile la petrol în 2016, dacă OPEC nu-și schimbă politica, politicianul venezuelean a declarat: „În jur de 20 de dolari!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Michelle Della Vigna, de la Goldman Sachs, a declarat la emisiunea „Today” de la BBC 4, că petrolul s-ar putea prăbuși până la 20 de dolari barilul.

Totuși, el a adăugat că „există doar o probabilitate de 15% ca aceasta să se întâmple” și că dacă petrolul ar ajunge la acest preț, nu va fi decât temporar, deoarece „șocul asupra sistemului” va regla piața.