Evenimentul Zilei > Actualitate > Preț bombă pe piața imobiliară! Cât poate să cote un bloc garsoniere
Preț bombă pe piața imobiliară! Cât poate să cote un bloc garsoniere

Preț bombă pe piața imobiliară! Cât poate să cote un bloc garsoniere

Un bloc de garsoniere într-o zonă cu un peisaj superb din vestul țării este scos la vânzare la prețul unei garsoniere dintr-un mare oraș. Proprietarul cere numai 13.000 de euro pentru imobilul cu 20 de garsoniere pe care îl deține în Anina. El speră să recupereze o parte din investiția făcută în urmă 10 ani, dar și să găsească un investitor care să transforme blocul în hotel, singura afacere viabilă și care, în plus, ar ajuta la dezvoltarea zonei.

După închiderea minei de la Anina, micul oraș din Caraș Severin a intrat într-o perioadă de sărăcie lucie. Tinerii  au plecat  în alte orașe la muncă, iar blocurile ocupate pe vremuri de mineri s-au golit, pe rând, iar la un moment dat au fost vândute de primăria localității. Un om de afaceri din Caransebeș a cumpărat un astfel de bloc. Are 800 mp, patru etaje și câte 10 garsoniere pe nivel.

”Am vrut să-l amenajez ca bloc de locuințe, am și investit, am pus termopane. Între timp am rămas fără bani, iar cum încerc să vând blocul pentru a recupera cât se mai poate”, a declarat pentru EVZ poprietarul blocului.

Imobilul poate fi considerat un bloc dezafectat. Au fost furate multe din ferestrele de termopan, ba chiar și acoperișul. În plus, cel care îl va cumpăra va trebui să suporte și cheltuieli legate de branșarea lui la utilități.

 

Blocul scos la vânzare pe cel mai popular portal de anunțuri din România face parte dintr-un ansamblu de 16 imobile construite în 1990, denumit Cartierul Nou. Aici  urmau să fie mutați locuitorii cartierului Steierdorf din Anina, unde există zăcăminte de șist pe care administrația minelor intenționa să le exploateze. Între timp s-a renunțat la construirea termocentralei proiectate de comuniști, iar după un accident dramatic, soldat cu zeci de morți, mina a fost închisă, iar toată populația activă din oraș s-a mutat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: