Evenimentul Zilei > Politica > Președinții de partide pot avea protecție SPP. Deputații au dat undă verde
Președinții de partide pot avea protecție SPP. Deputații au dat undă verde

Președinții de partide pot avea protecție SPP. Deputații au dat undă verde

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei care prevede, printre altele, că Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, la cererea acestora.

Această prevedere a fost introdusă în proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, proiect care a fost votat în plen cu 185 de voturi pentru, două voturi împotrivă şi patru abţineri. 

Ordonanţa a fost adoptată de Senat fără prevederea potrivit căreia preşedinţii de partide beneficiază de protecţia SPP, însă această prevedere a fost reintrodusă de deputaţi. 

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.