“După această tentativă am descoperit alte câteva încercări de a mă ucide. Toate au fost organizate de către Columbia cu aprobarea Washingtonului”, a declarat Maduro pentru canalul rus de televiziune Rossiya-1. “Este regretabil că au început să folosească metode pur criminale și încearcă să comită o crimă politică “, a declarat Maduro.

Președintele venezuelean a declarat de asemenea că au fost pregătite 10 tentative de asasinat asupra lui de către Columbia. Potrivit liderului venezuelean, SUA și președintele columbian Ivan Duque Marquez în persoană se află în spatele acestor tentative de asasinat.

Încercarea de asasinat asupra lui Maduro a avut loc în timp ce acesta ținea un discurs în capitala venezueleană Caracas pe data de 4 august 2018, atacul fiind efectuat  de drone dotate cu explozibili. Dronele au fost doborâte, șapte soldați fiind răniți cu această ocazie. Nici un oficial venezuelean nu au fost rănit cu această ocazie.

Maduro a dat vina pe ”extrema-dreaptă” venezueleană care este, potrivit acestuia, aliată cu extrema dreaptă columbiană și pe președintele columbian Juan Manuel Santos pentru atentatul asupra sa. Ministerul de Externe din Columbia a respins acuzațiile lui Maduro ca fiind absurde.