Președintele unei țări susține că a găsit remediul pentru coronavirus. Academicienii, puși la treabă

Președintele unei țări susține că a găsit remediul pentru coronavirus. Academicienii, puși la treabă

Liderul Turkmenistanului a pus la treabă mai mulți academicieni, care trebuie să demonstreze afirmația președintelui.

Gurbanguli Berdimuhametov, președintele din Turkmenistan, spune că a găsit un leac miraculos care ar putea să dea rezultate nemaipomenite în lupta cu coronavirusul. Pare a fi o metodă „băbească” de tratament, dar liderul de la Așgabat a dat asigurări că lemnul dulce ar putea servi drept remediu împotriva virusului care a dat lumea peste cap. Este nouă reţetă care se vrea a fi miraculoasă și care este promovată de această ţară izolată de restul lumii din cauza regimurilor autoritare care au marcat-o în ultimii ani.

Pontul a fost lansat, mai rămâne ca știința să-și spună ultimul cuvânt

„Oameni de ştiinţă din toate ţările caută în prezent remedii eficiente împotriva coronavirusului, efectuând numeroase studii, şi unul dintre ele (remedii - n.r.) ar putea fi rădăcina de lemn dulce”, a susţinut Berdimuhametov la o reuniune ministerială, conform Agerpres.

Preşedintele turkmen a insistat că „lemnul dulce împiedică dezvoltarea coronavirusului” şi că „până şi o concentraţie slabă dintr-un extract lichid de lemn dulce are efecte neutralizatoar”, fără a aduce însă nicio dovadă ştiinţifică în sprijinul afirmațiilor sale.

Academicienii din Turkmenistan trebuie să demonstreze afirmațiile președintelui

Lobby-ul făcut pentru lemnul dulce ar putea avea legătură și cu faptul că țara sa dispune de mari resurse, Berdimuhametov a trasat un ordin pentru membrii de la Academia de Ştiinţe Naţionale, care vor trebui să facă studii asupra presupuselor efecte benefice ale acestei plante aromatice, prezentă şi în unele părți din Europa.

Lemnul dulce sau răculețul, ala cum mai este cunoscut, este o plantă erbacee, perenă, comună în sudul Europei și în Orient, ale cărei rădăcini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizată pentru aromatizarea dulciurilor și a băuturilor. Pentru a crește, are nevoie de soluri nisipoase și este puțin răspândit în foste albii de râuri, în luminișuri și în zone necultivate. Înflorește în lunile iunie și iulie.