Plângerea pe numele liderului UDMR a fost făcută de generalul (r) Mircia Chelaru, fost șef al Statului major General, primvicepreședinte al Partidului Neam Românesc, după evenimentele de la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului.

La data de 6 iunie 2019, în Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, situat pe D.J.123, localitatea Darmănești, judeţul Bacău, a avut loc o acțiune de cinstire și comemorare a eroilor români care s-au jertfit pentru apărarea României și care sunt înmormântați în acest cimitir, eveniment ocazionat de sarbătoarea ”Înălțarea Domnului” – stabilită prin legea nr. 48 din 30 mai 1995 astfel : ”ART. 1 Se proclamă Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști – ziua Înălțării Domnului Isus Hristos -, potrivit tradiției românești

În data de 6 iunie 2019, subsemnatul mă aflam în municipiul Târgul Ocna, participant la cea de a IX – a ediție a Seminarului Tehnic Internațional ”AUTOAPĂRAREA – EDUCAȚIE ȘI SPIRIT” organizat în perioada 05-07 06 2019, de către Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare în parteneriat cu Federația Română de Taekwondo WT și Primăria orașului Târgu Ocna, în calitate de invitat de onoare al organizatorilor. Astfel, am urmat întocmai programul intern al Seminarului, pe tot parcursul zilei fiind angrenat în activitățile stricte stabilite de organizatori, printre care și Ceremonia de Comemorare a Eroilor din localitate sub patronajul primăriei și protopopiatului local, prin slujbă religioasă, discursuri de semnificație și depuneri de coroane. Pe toată perioada șederii în municipiul Târgu Ocna am fost însoțit de Președintele Federației Române de Taekwondo. Este evident că subsemnatul nu am fost prezent sau participant, sub nici o formă, la activitățile, devenite evenimente, de la cimitirul Internațional de la Valea Uzului din ziua de 06.06 2019!

 

În data de 07.06.2019, numitul Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, a făcut o declarație publică, transmisă în toate mijloacele de informare în masă: radio, televiziune, presă și on-line, în legătură cu incidentele de la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, respectiv, citez:

"A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatra, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului, sunt într-adevăr îngropaţi, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizaţii nonguvernamentale, plus câţiva preoţi, plus foşti militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foşti europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanţ. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Trebuie un dialog constructiv. România ieri a arătat faţa adevărată, modelul european de protecţie a minorităţilor, asta este faţa adevărată a României în 2019. Noi am cerut pedepsirea celor care au provocat aceasta situaţie şi tragerea la răspundere a tuturor celor care au avut un rol în această întâmplare începând de la primarul din Dărmăneşti care nu a respectat nicio lege".

 

Așa cum rezultă din declarația făptuitorului, acesta a comunicat și răspândit, cu rea-intenție, prin intermediul mass-media din țară și străinătate, știri, date și informații false la adresa mea, respectiv:

”… A fost o provocare pusă la cale de câteva organizaţii nonguvernamentale, plus câţiva preoţi, plus foşti militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foşti europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanţ. …” , invocând tendențios și subliminal implicarea militarilor rezerviști, ca și grup reprezentativ al Armatei României, într-o acțiune violentă cu posibile consecințe grave, cu atât mai mult cu cât aceștia acționau în prezența fostului șef al Statului Major General, ”generalul Chelaru”

 

(…) Menționarea de către făptuitor, în cuprinsul declarației publice, a sintagmei ”inclusiv generalul Chelaru” alăturată sintagmei ”plus foşti militari în rezervă”- indicând gradul de general pe care îl am în armata română și nu doar numele, Chelaru Mircia, ca simplu cetățean – probează faptul că a urmărit ca, prin invocarea calității mele alăturată unor informații construite intenționat false, și prin diseminarea lor în mass-media din țară și străinatate, să aducă atingere relațiilor sociale care privesc siguranța internă a statului prin subminarea încrederii dintre cetățeni și instituția militară. Indiferent de motivarea politică invocată de făptuitor, acesta a produs a acțiune voită de colportare de știri, date și informații false.

 

(…) Declarația făptuitorului, difuzată în toate mijloacele de informare în masă: radio, televiziune, presă și online, atât în țară cât și în străinătate, la ore de maximă audiență, în data de 07.06.2019, imediat după acțiunile din Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, a fost făcută cu dorința de a ajunge la cunoștința unui număr foarte mare de persoane.

Activitățile astfel întreprinse de făptuitor au pus în pericol starea de pace socială a statului, deoarce prin importanța și semnificația datelor și informațiilor cuprinse în declarație și prin amploarea, prin preluare în cascadă mediatică, pe care a căpătat-o în mod concret operațiunea de comunicare, dar mai ales prin reacțiile produse pe plan intern și internațional, s-au repercutat real și efectiv asupra stabilității interne și credibilității statului român dar mai ales asupra imaginii externe a României”, se arată în plângerea penală înregistrată la Parchetul General de generalul Mircia Chelaru.

 

Din nefericire, vectorii politici și sociali de azi au ajuns soldați în simbria lui SOROS

 

Președintele Partidului Neamul Românesc, fostul deputat Ninel PEIA, candidat la Președintia Romanei a declarat în cadrul unei conferințe de presă, de dpă înregistrarea plângerii la Parchetul General: Acum suntem un teatru de război informațional. Toate partidele așa zis câștigătoare la europarlamentare au avut un nemaiîntâlnit sprijin extern din partea serviciilor secrete străine. Indiferent cine va conduce România, ni se pregătește un traseu dezastruos.

 

(…) În patria noastră, cuvântul secret a ajuns să ascundă atâtea acțiuni împotriva cetățenilor săi încât, dacă nu luăm acum atitudine corectă, serviciile secrete, înțelegerile secrete, jurămintele secrete, protocolele secrete și altfel asemenea secrete ne vor guverna viețile. Nouă, unui popor care a tânjit și tânjește după libertate, adevăr și dreptate. Aceste prea multe secrete vor să crească, să se dezvolte și să acapareze toate aspectele scocietății românești. Infecția secretului se află, azi, în spatele clasei politice care a ajuns într-un grad de putrefacție care contaminează totul.

 

(…) Candidatura mea la președinția României este încercarea de a ne recăpăta dreptul de a face alegeri după cum ne dictează propria conștiință, nu ghidate de interese secrete. Nu vă cer decât un singur lucru, ajutați-mă să pot spune adevărul și el să ajungă la cât mai mulți dintre români. Corecta informare ne va ajuta pe toți să respingem, să luptăm și să interzicem aceste secrete care tind să ne sufoce libertățile, speranțele și visurile noastre. Numai atunci vom fi stăpâni pe noi, pe viața noastră și îi vom reda României însemnătatea istorică pe care o merită. Ajunge cu secretele, cu manipulările grosolane, cu agendele ascunse!

 

(…) Vă spun limpede, SOROS face parte din complotul care vrea să ne transforme în oi, în turme, într-o masă amorfă numai bună de mânat încotro vor vrea stăpînii săi. SOROS vrea să danseze pe mormintele națiunilor europene, căci Europa este, azi, o pradă ușoară. Ideologia neomarxistă progresită este menită să devină noua religie mondială. SOROS vrea să-l înlocuiască pe Dumnezeu cu acestă ideologie blestemată. Românii sunt unul dintre neamurile care poate să țină piept acestui enorm val antinațional. Românii vor să își apere tradiția creștină, calea spre Dumnezeu, nu cea a lui SOROS. Din nefericire, vectorii politici și sociali de azi au ajuns soldați în simbria lui SOROS.