Președintele PNȚCD: Azi s-au sărbătorit 20 de ani de la înființarea DNA. „O tragedie istorică”

Președintele PNȚCD: Azi s-au sărbătorit 20 de ani de la înființarea DNA. „O tragedie istorică” Aurelian Pavelescu Sursa foto: facebook

Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) a lansat, marți, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Direcție Naționale Anticorupție (DNA), un atac la adresa instituției. Potrivit acestuia, DNA este o tragedie istorică și nicăieri în Uniune Europeană nu există o astfel de entitate.

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, a criticat DNA cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea ei. El a precizat că instituția a fost creată încă de la început ca poliție politică, cu rolul de a introduce frica în societate.

„DNA a fost creată ca poliție politică”

Politicianul a menționat că înființarea DNA a fost o tragedie istorică, nicăieri în Europa negăsindu-se o astfel de instituție. În plus, instituția, spune el, este una anti-democratică și anti-constituțională, creată cu scopul de „a-i pedepsi pe cei nealiniați politic și pe cei incomozi”.

„Azi s-au sărbătorit sărbătorit 20 de ani de la înființarea DNA: O tragedie istorică. O instituție de represiune concepută de la bun început ca poliție politică, cu rolul de a-i pedepsi pe cei nealiniați politic și pe incomozi, dar și pentru a introduce frica în societate, în scopul supunerii pe scară largă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au reușit, dar cu prețul distrugerii democrației, înainte ca ea să se nască!”, a scris pe rețelele de socializare Aurelian Pavelescu.

20 de ani de DNA

La aniversarea a 20 de ani de la înființarea instituției, șeful ei, Crin Bologa, a transmis că existența Direcției Naționale Anticorupție a fost o necesitate a istoriei societăţii românești de după anul 1989.

Înfiinţarea Parchetului Naţional Anticorupţie în anul 2002, transformat apoi în Departamentul Naţional Anticorupţie şi în anul 2005 în Direcţia Naţională Anticorupţie a fost o necesitate a istoriei societăţii româneşti postdecembriste. Cetăţenii României erau dezamăgiţi pentru că ţara era captivă unor reţele care frauda resursele publice şi, de asemenea, puneau în pericol intrarea ţării în Uniunea Europeană”, a transmis șeful instituției.

El a mai adăugat că în prezent la DNA se află în lucru dosare penale cu prejudicii de peste patru milioane de euro.

Crin Bologa a transmis că instituția pe care o conduce a îndeplinit criteriul de referinţă numărul trei inclus în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, mai exact continuarea luptei anticorupţie la un nivel înalt, iar acest lucru a fost realizat deja la nivelul instituției sale.