Evenimentul Zilei > Politica > Președintele PMP Sălaj a fost EXCLUS din partid. Acesta a COMENTAT imediat decizia.
Președintele PMP Sălaj a fost EXCLUS din partid. Acesta a COMENTAT imediat decizia.

Președintele PMP Sălaj a fost EXCLUS din partid. Acesta a COMENTAT imediat decizia.

Președintele filialei Sălaj a PMP, Liviu Balint, a fost exclus din partid în urma votului dat pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Conducerea PMP anunță excluderea din partid a președintelui filialei din Sălaj a partidului, Liviu Balint, acesta votând pentru demiterea guvernului Grindeanu la moțiunea de cenzură de miercuri, încălcând decizia partidului de abținere de la vot, informează AGERPRES. Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, îl numește pe acesta ”maidanez politic” și îi cere demisia din funcția de parlamentar.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, președintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, și anume să se comporte ca și cum mandatul i-ar aparține lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conștiința, deși, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD. Încălcând principalele elemente de bun simț în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce dorește cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Și pentru că noi, cei cu bun simț din PMP, credem că politica se face respect față de cetățeni, față de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Așa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcția în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică și de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferință de presă la Zalău.

Răspunsul lui Liviu Balint nu a întârziat să apară, acesta comentând pe Facebook situația: "Toată activitatea instituțiilor din țară si a ministerelor era blocată în acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier, alături de un ministru și secretarul general al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate și susținere politică în spate. Se risca aruncarea României într-o mare criză politică, cât și într-o criză economică. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ținând cont că urmează vacanța parlamentară până în septembrie, nu se mai întâmpla nimic, iar țara nu trebuia să rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetățeni și să votez, indiferent dacă votez pro sau contra."