Mai mult, președintele PMP, Eugen Tomac, susține că Parchetul General ar trebui să se concentreze pe identificarea provocatorilor din Piața Victoriei. El arată că între cei prezenți în Piață s-a numărat și liderul galeriei dinamoviste, cel care a mărturisit că la alte proteste nu a participat, dar că de data aceasta a identificat mulți membri ai galeriilor de fotbal.

”Parchetul General trebuie să ancheteze cine a trimis provocatorii în piață pe 10 august”, a scris Tomac pe contul său de Facebook.

 

 

Aseară, la emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1, a intrat în direct, prin telefon, un domn Ionescu, prezentat drept lider al galeriei Dinamo.

Întâi domnul Ionescu a încercat să ne convingă că este un cetățean al acestei țări și că a venit la protestul din 10 august pentru ca are și el nemulțumirile sale, precum și dreptul la opinie.

Tot în intervenția sa, a amintit de mai multe ori că a recunoscut printre cei prezenți și foarte mulți membri din galeriile bucureștene, precum și din Ploiești.

L-am întrebat dacă a mai participat în ultimii doi ani la alte proteste antiguvernamentale din Piața Victoriei, iar răspunsul a fost direct și clar: NU.

De la protestele împotriva OUG 13 până în prezent nu au existat asemenea provocări. De ce tocmai acum, la o acțiune anti-PSD, brusc, diverși cetățeni cu dreptul la opinie în buzunar și puși pe compromiterea protestului Diasporei au venit pe 10 August în Piața Victoriei?

Convingerea mea este că acești provocatori au fost trimiși de PSD. Ancheta de aici trebuie să plece, să se afle cine a trimis provocatorii pentru că e limpede că “nevinovata” Jandarmerie a fost pregătită să lovească cu cruzime, să stingă ochii și respirația protestatarilor cu gaze “conforme” și să alerge cetățenii aflați în taxi, că doar așa poți demonstra că ești eficient, dacă lovești fără milă, cu voie de la prefectură!”, arată Eugen Tomac.