Evenimentul ZileiSocialPreşedintele OMENIA cere sprijin pentru construirea unei cantine sociale

Preşedintele OMENIA cere sprijin pentru construirea unei cantine sociale

Preşedintele OMENIA cere sprijin pentru construirea unei cantine sociale
Cu numai câteva sute de lei pensie lunară, cu sufletul amărât de singurătate, bătrânii noştri îşi duc sărăcia cu demnitate

Gheorghe Chioaru, preşedintele Asociaţiei CARP „OMENIA”, este omul care se luptă din răsputeri să le construiască un cămin şi o cantină social.

Deşi deţine un teren în Sectorul 5 al Capitalei, Asociaţia Omenia nu are fonduri suficiente pentru ridicarea unei cantine sociale. Proiectul există, dar lipsa banilor l-au determinat pe Gheorghe Chioaru să ceară ajutorul mai multor oameni de afaceri din ţară, printre care George Becali şi chiar celui mai bogat om al Planetei. „Am trimis cereri de sponsorizare inclusiv lui Bill Gates. Nu am primit încă niciun răspuns“. Dacă acest proiect ar prinde contur, în jur de 150 de persoane ar beneficia zilnic de mâncare şi loc unde să stea şi să socializeze între ei. Acesta a adresat o rugăminte şi primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să ofere ajutor pentru acordarea de prânzuri gratuite pentru pensionari.

O roagă pe Firea să dea de mâncare pensionarilor

„Noi oferim zilnic 20 de porţii de mâncare bătrânilor. Poate găseşte şi primarul Bucureştiului alte 20 de porţii şi uite aşa, împreună, am putea hrăni 40 de bătrâni“, a declarat preşedintele CARP OMENIA. Majoritatea bătrânilor trăiesc dintr-o pensie de toată ruşinea. Privesc mereu în zare în speranţa că ai lor copii plecaţi la muncă în străinătate, să îngrijească bătrânii altora, se vor întoarce acasă. Nu cer prea multe, ci doar să-i mai strângă în braţe, poate, pentru o ultimă dată. Ori de câte ori te duci în vizită la ei nu te lasă niciodată să pleci cu mâinile goale. Din peticul lor de pământ, din pensia lor amărâtă, bunica sau bunicul mereu îţi pregăteşte bunătăţi la pachet. Nuţi cere nimic în schimb, decât să mai treci pe-acolo, să te vadă mai des. Asociaţia CARP „OMENIA“ le oferă membrilor săi mai multe servicii gratuit sau un preţ mult sub preţul pieţei: coafură, frizerie, croitorie, cizmărie şi kinetoterapie.


Accesează: