Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele FPTR, Mohammad Murad: “PLAJELE SĂ FIE DATE HOTELIERILOR, nu unora care vând lapte”
Președintele FPTR, Mohammad Murad: “PLAJELE SĂ FIE DATE HOTELIERILOR, nu unora care vând lapte”

Președintele FPTR, Mohammad Murad: “PLAJELE SĂ FIE DATE HOTELIERILOR, nu unora care vând lapte”

Hotelierii de pe litoral cer modificarea criteriilor de închiriere a plajelor considerând că operatorii care dețin unități de cazare ar trebui să aibă întâietate. Investițiile de zeci de milioane de euro sunt puse în pericol din cauza faptului că hotelurile nu pot beneficia de plajele din dreptul lor, acestea fiind închiriate unor firme care nu au legătură cu turismul.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) sunt de părere că Apele Române nu ar trebui să închirieze mai multe plaje unei singure firme cum se întâmplă acum. “E o chestie total anormală când o firmă obține peste 10 plaje pe litoral. Vă dau un exemplu concret. Eu fac investiție de 25 de milioane de euro cel puțin, dacă nu 30 de milioane de euro, în Olimp. Am făcut primul pas, mergem să promovăm. Vi se pare normal să licitez cu altă persoană care vinde lapte sau din cu totul alt domeniu pentru plaja din fața acestui hotel?, a comentat președintele FPTR, Mohamad Murad, cel mai mare investitor de pe litoral.

 

Mohammad Murad  anunță că nu va da 100.000 de euro pentru a închiria plaja din stațiunea Olimp. El a avertizat că “în cazul în care nu voi lua plaja de la Olimp, voi fi nevoit să blochez investiția. Mă opresc și vând așa cum am cumpărat. E o chestie care nu se poate explica, iei un hotel și plaja o ia altul și poate face acolo fel de fel de activități, nu e normal.” Iar vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală, cu investiții uriașe pe litoral, crede că Apele Române, sau ministerul Apelor și Pădurilor, trebuie să țșină cont de faptul că hotelierii nu închiriază șezlongurile și umbrelele  de plaja din dreptul hotelurilor:“Cum să dau 100 de mii de euro când eu nu am profit?”

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: