Preşedintele Consiliului Concurenţei: Piaţa de electricitate din România va fi afectată în acest an

Preşedintele Consiliului Concurenţei: Piaţa de electricitate din România va fi afectată în acest an

Piaţa de electricitate din România va fi afectată, în acest an, de aplicarea planurilor de restructurare la Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia.

Aceste măsuri sunt însă asumate în înţelegerile cu instituţiile financiare internaţionale, miza fiind ajutorul de stat, susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres

"Pe energie, mi se pare că miza cea mai importantă este ajutorul de stat. În asistenţa dată României de instituţiile internaţionale încercăm să rezolvăm problemele de la Complexul Energetic Hunedoara şi, probabil, şi pe cele care vor apărea la Complexul Energetic Oltenia", a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, în cadrul unei conferinţe de profil. 

Preşedintele Consiliului Concurenţei a adăugat că, probabil, în lunile următoare vom vedea cât de "dramatice" vor fi restructurările la cei doi producători de energie. El susţine, însă, că reducerile de capacitate de la cele două companii de stat, incluse în planurile de restructurare, vor afecta întreaga piaţă de electricitate. 

Ne puteți urmări și pe Google News