Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a UE susține aderarea României la Schengen
Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a UE susține aderarea României la Schengen

Președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a UE susține aderarea României la Schengen

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a avut joi o întâlnire cu Juan Fernando Lopez Aguilar, iar oficialul european a anunțat că susține aderarea României la Schengen. El a recunoscut că țara noastră a îndeplinit toate condițiile și a făcut progreme mari în domeniul justiției.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a avut, joi, o întâlnite cu Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE Committee) a Parlamentului European. Acesta din urmă și-a exprimat susținerea pentru aderarea României la Schengen.

Progresele României

În cadrul întâlnirii cei doi oficiali au discutat și despre raportul final pozitiv al Comisiei Europene privind aplicarea MCV în România și continuarea reformelor în cadrul Mecanismului Rule of Law.

În cadrul discuției, oficialul european a subliniat aprecierea sa pentru eforturile şi rezultatele obținute de România în cadrul MCV, consemnate în recentul raport al Comisiei Europene.

De asemenea, Juan Fernando Lopez Aguilar a salutat cooperarea României în cadrul Mecanismului Rule of Law şi a subliniat importanța continuării consolidării independenţei, dar şi a responsabilizării sistemului judiciar în autoguvernarea Justiţiei, precum şi continuarea politicilor eficiente de combatere a corupției la toate nivelurile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Susține aderarea la Schengen

De asemenea, președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a anunțat că susține necondiționat aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen.

„Sunt extrem de bucuros să constat că Președintele LIBE Committee, Juan Fernando López Aguilar, a apreciat Raportul final pozitiv MCV obținut de România şi concluziile Comisiei Europene din acest raport final. De asemenea, am mulțumit președintelui Aguilar pentru exprimarea suportului LIBE Committee pentru aderarea României la Schengen. Fiecare astfel de poziţie de susținere contează pentru ţara noastră.
Ministerul Justiţiei va continua eforturile pe aceeaşi linie ca şi în prezent pentru consolidarea independenţei Justiţiei, a eficienţei sale, combaterea corupției, dar şi pentru reprezentarea corectă a pozițiilor şi intereselor noastre în cadrul cooperării europene, la nivelul Consiliului JAI (Justiţie), bilateral cu alți miniştri şi în cooperarea cu Comisia Europeană”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii.

Ministrului Justiţiei se va află la Bruxelles și va participa vineri, 9 decembrie, la Consiliul JAI sesiunea Justiţie, dar va avea și întâlniri bilaterale cu oficiali europeni şi alți miniştri de Justiţie. În 13 decembrie, Cătălin Predoiu va participa la Consiliul de Afaceri Generale, pentru prezentarea aspectelor din domeniul Justiţiei din cadrul Raportului privind Mecanismul Rule of Law.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: