Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele CJ Brăila, BARONUL Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat Legea aleșilor locali atunci când a jignit o jurnalistă: “Îi dau două picioare în gură!”
Președintele CJ Brăila, BARONUL Gheorghe Bunea Stancu,  a încălcat Legea aleșilor locali atunci când a jignit o jurnalistă: “Îi dau două picioare în gură!”

Președintele CJ Brăila, BARONUL Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat Legea aleșilor locali atunci când a jignit o jurnalistă: “Îi dau două picioare în gură!”

Lider al PSD Brăila şi preşedinte de Consiliu Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu a avut vineri o ieşire incalificabilă la adresa unei jurnaliste care îi reproşa absenţa din ţară tocmai când judeţul se afla sub nămeţi. Prin afirmațiile sale el a încălcat Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

La finalul conferinței, Gheorghe Bunea Stancu a continuat jignirile, spunându-le unor apropiați că nu stă de vorbă cu „niște fâțe” și dacă vrea poate să-i dea și două picioare în gură jurnalistei B1 TV care îl chestionase.

„Niște obraznici, mă. Niște fâțe. Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ți trimit demisia, mă. Niște nesimțiți. Nu aveți pic de bun simț”, a mai spus edilul, în timp ce părăsea sala de conferință.

  • Preşedintele CJ Brăila, către o JURNALISTĂ: Îi dau două picioare în gură | VIDEO

Potrivit Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, Obligatiile alesilor locali, art. 46:

Consilierii locali si consilierii judeteni sunt obligati sa respecte Constitutia si legile tarii, precum si regulamentul de functionare a consiliului, sa se supuna regulilor de curtoazie si disciplina si sa nu foloseasca in cuvantul lor sau in relatiile cu cetatenii expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase.

  • Mesajul din Austria al BARONULUI PSD de Brăila, judeţ BLOCAT sub zăpadă: "Sunt într-o pivniţă ca să nu fiu văzut"

„Dacă am plecat câteva zile din țară am plecat în conformitate cu zilele legale și în baza unui bilet pe care l-am cumpărat în urmă cu 7-8 luni de zile. Când am plecat era negru asfaltul. Am o rugăminte, dacă sunteți de la presă, să fiți și politicoasă. Puneți mâna și citiți cum se ajunge președinte de CJ”, i-a spus președintele CJ Brăila jurnalistei B1 TV.

Art. 45, din aceeași Lege arată: 

Aleșii locali, în calitate de reprezentanți ai colectivității locale, au îndatorirea de a participa, pe durata mandatului, la exercitarea funcțiilor autoritatilor administrației publice locale din care fac parte sau pe care le reprezinta, cu buna-credinta si fidelitate fata de tara si de colectivitatea care i-a ales.

Ce riscă

Potrivit aceeași legi, la capitolul Raspunderea alesilor locali, la articolul 55 este stipulat cum răspund aleșii locali:

Alesii locali raspund, in conditiile legii, administrativ, civil sau penal, dupa caz, pentru faptele savarsite in exercitarea atributiilor ce le revin.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.