Evenimentul ZileiPoliticaPremierul Ciucă, mutare surprinzătoare în ultimele ore din acest an. Schimbări drastice la vârful Executivului

Premierul Ciucă, mutare surprinzătoare în ultimele ore din acest an. Schimbări drastice la vârful Executivului

Premierul Ciucă, mutare surprinzătoare în ultimele ore din acest an. Schimbări drastice la vârful Executivului
Noi secretari de stat au fost numiți în funcție la cinci ministere importante din Guvernul României. Printre aceștia se numără și şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol, care va activa la Ministerul Sănătății.

Premierul Nicolae Ciucă a semnat deciziile privind numirea în funcţie a noi secretari de stat la cinci portofolii din Executiv. Este vorba despre Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial joi, 30 decembrie.

Director INSP, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Astfel, şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile de la INSP, Adriana Pistol, care a prezentat miercuri împreună cu ministrul Alexandru Rafila măsurile pe care autoritățile le vor lua pentru gestionarea corespunzătoare a valului cinci al pandemiei, va ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Adriana Pistol/ Foto Razvan Valcaneantu

La Ministerul Dezvoltării a fost numit secretar de stat Alexandru Stoica

De asemenea, șeful Guvernului a semnat și decizia de ocupare a funcției de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, de către administratorul public al judeţului Buzău, Alexandru Stoica.

sursă: arhivă

Nu este întâia oară când acesta ocupă o poziție în ministerul cu pricina. Stoica a mai fost subsecretar de stat în perioada 2017-2019, atunci fiind numit în funcţie de Sorin Grindeanu.

Alexandru Stoica a fost inițial consilier judeţean la Buzău, dar a renunţat la această funcție pentru a fi numit în noiembrie 2020 pe poziția de administrator public al judeţului.

Alte trei decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă

Nu în ultimul rând, șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a mai semnat alte trei decizii pentru numirea în funcție a unor secretari de stat, după cum urmează:

  • Decizie privind numirea doamnei Roxana Mînzatu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;
  • Decizie privind numirea domnului Ionel-Florian Lixandru în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei;
  • Decizie pentru numirea domnului Mădălin-Cristian Vasilcoiu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Accesează: