Evenimentul Zilei > Actualitate > PREMIERĂ. Robert Turcescu e gata să revină în presă. Condițiile fostului jurnalist B1 TV. Radu Banciu: „Turcescu s-ar întoarce să deontologească iarăși pe bani foarte mulți. Îți făceai mendrele la televizor, că nu dădeai socoteală nimănui, jegule”
PREMIERĂ. Robert Turcescu e gata să revină în presă. Condițiile fostului jurnalist B1 TV. Radu Banciu: „Turcescu s-ar întoarce să deontologească iarăși pe bani foarte mulți. Îți făceai mendrele la televizor, că nu dădeai socoteală nimănui, jegule”

PREMIERĂ. Robert Turcescu e gata să revină în presă. Condițiile fostului jurnalist B1 TV. Radu Banciu: „Turcescu s-ar întoarce să deontologească iarăși pe bani foarte mulți. Îți făceai mendrele la televizor, că nu dădeai socoteală nimănui, jegule”

Robert Turcescu, cel care a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire și a renunțat la presă, s-a răzgândit. Fostul jurnalist B1 TV este gata să revină în televiziune, însă doar în anumite condițiicondiții. Vrea independență editorială. Mesajul lui Turcescu a venit din partea jurnalistului Evenimentul Zilei Mircea Marian, care a postat pe o rețea de socializare cererea celui care s-a autodenunțat.

Jurnalistul tv a renunțat de curând la emisiunea pe care o avea la B1 TV, după ce a dezvăluit public, pe blogul personal, că a fost locotenent-colonel sub acoperire  în cadrul Direcţiei de Informaţii Militare. Acum, acesta e pe cale să revină în presă, însă doar dacă se ține cont de condițiile sale.

”Stai liniștit, Mircea Marian. Nu e cazul. DACĂ decid să revin în presă n-o voi face la România TV.

O voi face acolo unde cred și sper că voi putea practica jurnalismul fara sa-mi insel telespectatorii/cititorii/ascultatorii. Libertatea editoriala deplina, fara alte constringeri, in afara celor dictate de propria-mi constiinta, reprezinta conditia esentiala.

DACA va exista o institutie media dispusa sa admita o astfel de conditie contractuala din partea mea, probabil o voi face fara ezitare. In orice alt caz, voi prefera sa ramin un simplu jurnalist/cetatean posesor de blog, cont FB si cont de Twitter. Nu voi inceta sa scriu ceeea ce cred si ceea ce stiu. Am ajuns intr-un moment in care mai presus de orice imi doresc libertatea de a practica aceasta profesie lipsit de constringeri si, mai ales, fara patima. Sa fim lucizi, zic. Deci, nu Romania TV. Si, poate, nicio televiziune din cele care azi se revendica a fi “de stiri”, dar au ajuns in situatia ingrata de a fi dependente de interese financiare oculte. 

N-am murit, Mircea. M-am spovedit si ma simt in stare sa o iau de la capat. Chiar daca asta inseamna sa fiu din nou un simplu reporter/redactor sau blogger. Sfirsitul nu e aici, cred cu tarie ca Dumnezeu va avea grija sa mai deschida o usa chiar si pentru un pacatos ca mine. N-o caut cu disperare pentru ca traiesc, in ciuda celor ce se intimpla azi cu mine si cu noi, zile pline de bucurie. Sint fericit, Mircea. Si sint bucuros sa vad apusul unei lumi vechi si rasaritul unei lumi noi. Oricit de straniu ar suna asta azi, chiar si presa pe care o avem acum va fi, la un moment dat, altfel. Eu cred cu tarie asta, sper s-o faci si tu si sper ca si altii gindesc la fel. De fapt, STIU sigur ca va fi asa!”

Radu Banciu, fostul coleg de la B1 TV al lui Turcescu, a comentat în stilul său caracteristic revenirea moderatorului în presă.

Ce mă indignează pe mine este faptul că el spune că se va întoarce în presă acolo unde va avea libertate editorială deplină și nu va simți că își minte telespectatorii. Cum să fii atât de mizerabil să vii să spui așa ceva, că tu ești deontolog. E un laș, n-a avut niciodată curajul să spună niciodată ce gândea, iar acum pretinde că de fapt era o victimă a presei, că presa nu era pregătită, liberă, pentru unul ca el. Un nesimțit, care pretinde că aici era îngrădit de cineva. După ce a făcut numai ce a vrut și a făcut avere, fără măcar să muncească, numai cât dădea telefoane să aranjeze emisiunile, acum vine cu tupeul ăsta. Numai minciuna, lașitatea, lăudăroșenia și șpaga îl caracterizează. Acum dai să te întorci în presă să deontologești iarăși pe bani foarte mulți”, a spus Banciu.

"Să fiți ai dracului cu presa voastră, cu porcăriile voastre de doi lei. Cu astea nu ajungeți nicăieri, dacă voi aveți impresia că știți ce e aia fericire. Stați liniștiți acolo și nu mai faceți pe nebunii. 

Tu-ți făceai mendrele la televizor, că nu dădeai socoteală nimănui, jegule, și vii acum să ne bagi în cap că tu ești deontolog. Cum poți să fii atât de mizerabil?

„Totul a fost un joc de culise. A plecat ca un laș, nici măcar n-a avut curajul să ne spună de ce a plecat. Să vină și să spună cine îi punea pumnul în gură, de ce n-a putut să fie independent. O va face, dar pe foarte mulți bani. Sigur, după alegerile prezidențiale, când va hotărî de partea cui să joace, va fi mult mai ușor pentru el, ca jurnalist. Lui îi trebuie un spațiu de emisie uriaș, i-ar trebui un pact cu Dan Voiculescu, doar e un adevărat om de presă”, a mai spus acesta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: