Evenimentul Zilei > Actualitate > PREMIERĂ LA BACALAUREAT 2012. Handsfree-ul e depăşit, AFLĂ metoda de ultimă generaţie pentru fraudare
PREMIERĂ LA BACALAUREAT 2012. Handsfree-ul e depăşit, AFLĂ metoda de ultimă generaţie pentru fraudare

PREMIERĂ LA BACALAUREAT 2012. Handsfree-ul e depăşit, AFLĂ metoda de ultimă generaţie pentru fraudare

BACALAUREAT 2012. O elevă din judeţul Mehedinţi s-a dotat la proba de limba română a examenului de bacalaureat, cu un ceas inteligent, în a cărui memorie avea salvate toate comentariile pentru examen.

Un astfel de accesoriu costă între 200 de lei şi 100 de euro şi este folosit de obicei de oamenii de afaceri.
Iniţial, eleva din Baia de Aramă nu a trezit suspiciuni în rândul profesorilor, întrucât aparatul arăta ca un ceas normal. Supraveghetorii au început să îşi pună semne de întrebare atunci când eleva l-a dat jos de la mână şi l-a aşezat în bancă.
„La solicitarea supraveghetorilor din sala de examen, am văzut că o candidată avea în bancă un ceas pe care îi rulau teste rezolvate la limba română. Nu am mai întâlnit până acum astfel de tehnici de copiere”, a declarat Daniel Titel, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat a Liceului din Baia de Aramă.
Ceasul cu afişaj a ajuns şi la inspectorul general al ISJ Mehedinţi, Emil Mirică. „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de metodă de copiere şi nu ştiam că există aşa ceva”.
Eleva a fost eliminată şi va putea susţine examenul abia în toamna anului 2013.
CITIŢI ŞI:

  • SUBIECTELE LA MATEMATICĂ, BAC 2012, rezolvate de matematicianul NICUŞOR DAN
  • SUBIECTE LA ISTORIE, BAC 2012. AFLĂ de la doi profesori rezolvărilor subiectelor
  • COLECŢIE DE PERLE LA BAC 2012
  • Inspector de limba română despre subiectele la BAC 2012. AFLĂ dacă ai şanse să iei o notă mare
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: