Evenimentul Zilei > Politica > PREMIERĂ. Klaus Iohannis conduce şedinţa CSAT la care nu participă niciun ŞEF al SERVICIILOR SECRETE. Explicaţiile SRI
PREMIERĂ. Klaus Iohannis conduce şedinţa CSAT la care nu participă niciun ŞEF al SERVICIILOR SECRETE. Explicaţiile SRI

PREMIERĂ. Klaus Iohannis conduce şedinţa CSAT la care nu participă niciun ŞEF al SERVICIILOR SECRETE. Explicaţiile SRI

Cea mai importantă şedinţă în care se iau decizii pentru soarta României are loc, în premieră, fără ca şefii principalelor servicii secrete să fie prezenţi. După ce Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat demisia diin fruntea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), justificând lipsa în şedinţa de astăzi, şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, lipseşte pentru că este plecat din ţară „în misiune”, alături de prim-adjunctul său, Florian Coldea.

În timp ce, la Palatul Cotroceni, are loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT),prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, oficiali din cadrul SRI au transmis că Eduard Hellvig este plecat din ţară, într-o vizită de lucru, însoţit de prim-adjunctul său, Florian Coldea, „pentru îndeplinirea unei misiuni a SRI”. În mod normal, şefii tuturor structurilor de apărare şi siguranţă naţională, precum MapN,MAI, SRI şi SIE sunt prezenţi la şedinţa în care se iau decizii majore pentru România. De această dată, însă, nici şeful SRI şi nici cel al SIE nu sunt prezenţi. Aşa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, Mihai Răzvan Ungureanu, fostul director al SIE, este primul şef alunui serviciu secret care a demisionat, prin corespondenţă.