Un număr de 34 de absolvenţi ai Facultăţii de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Timişoara au depus un jurământ de onestitate profesională. Ei reprezintă majoritatea absolvenţilor, doar 8 din total refuzând angajamentul propus de dascălii lor.
„Jur că în activitatea mea de jurnalist să fiu corect, să spun adevărul, să fiu de partea dreptăţii, să acţionez spre binele publicului şi să nu-l induc în eroare. Jur să apăr democraţia şi dreptul la informare al cetăţenilor. Aşa să-mi ajute bunul Dumnezeu", aşa a sunat jurământul depus de ţinerii absolvenţi, la terminarea facultăţii. 

Ceremonia a vaut loc la Universitatea de Vest, la o zi după încheierea examenului de licenţă.

"Lansăm o premieră, în domeniul jurnalismului. Nu înseamnă că se întâmplă ceva deosebit. Înseamnă că studenţii noştri îşi iau un angajament, până la urmă şi-l iau ei cu ei de a fi fideli meseriei pe care au dorit să o îmbrăţişeze. Şi până la urmă această este mai mult decât o meserie, este o menire a lor, o menire de a arată realitatea, de a arată normalitatea, de a arată fidel ceea ce se întâmplă şi până la urmă de a aduce la cunostiinta oamenilor în mod real toate evenimentele, toate faptele, pentru că aceştia să poată decide în fiecare zi viitorul lor în cunostiinta de cauza. Este o premieră şi un început. Am vrut să transpunem acest jurământ al lui Hypocrate în acest domeniu pentru că într-adevăr este un domeniu de mare importantă şi impact în rândul lumii”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara care a fost prezent la eveniment.