Evenimentul Zilei > Justitie > Premieră în Justiție. Transformări importante la Baroul București
Premieră în Justiție. Transformări importante la Baroul București

Premieră în Justiție. Transformări importante la Baroul București

Alegeri importante în cadrul Baroului București, care și-a desemnat, după trei tentative eluate, organele de conducere.

Noul prodecan al Baroului Bucuerești este avocata Flavia Teodosiu, o premieră în istorie – pentru prima dată când o funcție atât de importantă din conducerea Baroului este ocupată de o femeie, scrie luju.ro! De asemenea, tot în funcția de prodecan a fost numit și avocatul Daniel Fenechiu.

Așa cum scriam mai sus, au fost nevoie de a patra rundă de alegeri pentru un rezultat final. Centralizarea datelor l-a reconfirmat în funcția de decan al Baroului București pe avocatul Ion Dragne, iar prodecani pe următorii 4 ani vor fi Flavia Teodosiu și Daniel Fenechiu.

Cel care a insistat pentru o paritate în organele de conducere ale Barourilor, dar și în cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România, a fost profesorul Corneliu Liviu Popescu. El a militat pentru schimbarea cadrului legislativ astfel încât la nivelul tuturor organelor profesiei de avocat viitoarele alegeri să se desfășoare pe baza principiului parității femeie-bărbat. Până atunci, primul pas s-a făcut prin numirea avocatei Flavia Teodosiu (singura femeie dintre cei 15 membri ai Consiliului Baroului București) în funcția de prodecan.