Noul prodecan al Baroului Bucuerești este avocata Flavia Teodosiu, o premieră în istorie – pentru prima dată când o funcție atât de importantă din conducerea Baroului este ocupată de o femeie, scrie luju.ro! De asemenea, tot în funcția de prodecan a fost numit și avocatul Daniel Fenechiu.

Așa cum scriam mai sus, au fost nevoie de a patra rundă de alegeri pentru un rezultat final. Centralizarea datelor l-a reconfirmat în funcția de decan al Baroului București pe avocatul Ion Dragne, iar prodecani pe următorii 4 ani vor fi Flavia Teodosiu și Daniel Fenechiu.

Cel care a insistat pentru o paritate în organele de conducere ale Barourilor, dar și în cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România, a fost profesorul Corneliu Liviu Popescu. El a militat pentru schimbarea cadrului legislativ astfel încât la nivelul tuturor organelor profesiei de avocat viitoarele alegeri să se desfășoare pe baza principiului parității femeie-bărbat. Până atunci, primul pas s-a făcut prin numirea avocatei Flavia Teodosiu (singura femeie dintre cei 15 membri ai Consiliului Baroului București) în funcția de prodecan.