Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectura Bihor trece la măsuri extreme! Nimeni nu a vrut să colaboreze
Prefectura Bihor trece la măsuri extreme! Nimeni nu a vrut să colaboreze

Prefectura Bihor trece la măsuri extreme! Nimeni nu a vrut să colaboreze

Hotelurile și pensiunile din Oradea și celebra stațiune Băile Felix vor fi rechiziționate pe durata stării de urgență, și vor fi folosite pentru cazarea în regim de carantină, a românilor din zona de nord vest a României care se întorc acasă.

Prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea a convocat de urgență, duminică, seara, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care s-a aprobat rechiziția în interesul statului a mai multor hoteluri și pensiuni.

Decizia prefectului de Bihor a venit ca urmare a faptului că în cursul săptămânii trecute, la oferta publică făcută de Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor, prin care erau achiziționate servicii de cazare și masă, nu s-a prezentat niciun ofertant. În Bihor, în ultimele zile s-au repatriat foarte mulți români care trebuie carantinați pentru o perioadă de 14 zile, și nu mai există spațiile de casare necesare.

„Prefectul Dumitru Ţiplea a convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU Bihor) pentru a pune în discuţie declanşarea procedurii de rechiziţie a spaţiilor de cazare din Bihor (hoteluri şi pensiuni), în vederea obţinerii avizului Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. De asemenea, în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, a fost emis Ordinul nr. 74546 al Comandatului Acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, care prevede ca, în situaţia epuizării locurilor stabilite de carantină, se vor face demersuri pentru contractarea unor spaţii noi, iar în cazul refuzulul proprietarilor / administratorilor spaţiilor respective, se va proceda la rechiziţionarea acestora, conform legii”, se precizează într-o informare oficială.

Și în județul Cluj, situația începe să devină critică ca urmare a lipsei locurilor de cazare. Surse din Prefectura Cluj au precizat pentru EvZ că se va trece la măsura rechiziționării spațiilor de cazare. ”Proprietarii vor putea primi sume în compensație dar nu vor mai putea dispune de proprietățile lor”, a comentat un oficial clujean.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: