Evenimentul Zilei > Social > Precizări de ultimă oră despre pacientul ajuns pe Otopeni, „Este exclusă…”

Precizări de ultimă oră despre pacientul ajuns pe Otopeni, „Este exclusă…”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarant că, în cazul pacientului venit pe Aeroportul Otopeni de la Tel Aviv, nu este vorba de infecție cu coronavirus.

„Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. Este exclusă orice posibilitate în acest sens deoarece a călătorit în China în urmă cu trei luni în urmă. Atunci nu discutam despre infecția cu coronavirus, nu începuse încă infecția la om. E un pacient care are o anumită infecție, trebuie investigat și tratat, dar pentru alt diagnostic decât infecția cu coronavirus”, a afirmat la Antena 3 președintele Societății Române de Microbiologie.

Afirmațiile lui Alexandru Rafila, au fost făcute în contextulîn care un bărbat care a ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni acuza simptome similare cu celor care au fost infectat cu coronavirus.

Bărbatul a sosit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.

Pasagerul a fost preluat de urgență de o ambulanță și a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Aeroportului Otopeni.