„Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. Este exclusă orice posibilitate în acest sens deoarece a călătorit în China în urmă cu trei luni în urmă. Atunci nu discutam despre infecția cu coronavirus, nu începuse încă infecția la om. E un pacient care are o anumită infecție, trebuie investigat și tratat, dar pentru alt diagnostic decât infecția cu coronavirus”, a afirmat la Antena 3 președintele Societății Române de Microbiologie.

Afirmațiile lui Alexandru Rafila, au fost făcute în contextulîn care un bărbat care a ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni acuza simptome similare cu celor care au fost infectat cu coronavirus.

Bărbatul a sosit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.

Pasagerul a fost preluat de urgență de o ambulanță și a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Aeroportului Otopeni.