Prăznicarul e soluția de avarie pentru secția de vot, în satul sucevean Poiana

Prăznicarul e soluția de avarie pentru secția de vot, în satul sucevean Poiana

Politica și religia se intersectează, de nevoie, în ziua votului, dacă secția cu urne nu-ți găsește loc în alt spațiu public.

Ca atare, în satul Poiana din județul Suceava a fost amenajată seția de vot în Prăznicarul bisericii din localitate. 

Autoritățile locale spun că alt spațiu public în acest sat nu există, școala fiind în renovare, arată portalul www.adevarul.ro. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a închiria Prăznicarul, Primăria din comuna Zvoriștea a închiriat respectivul spațiu, pentru trei zile, contra sumei de 1.000 de lei.

Astfel a fost amenajată secția de vot numărul 558, iar primarul Constantin Barariu arată că au fost respectate toate prevederile legale. 

Au fost amenajate cabinele de vot, urnele în care vor fi puse buletinele. În plus, au fost instalate și camerele de luat vederi. 

„În satul Poiana, şcoala e în renovare, locul în care se amenaja secţia de votare. 

Am apelat la biserică pentru prăznicar, fiind singura unitate care există în satul ăsta, să zicem, ca fiind din partea statului. 

Am făcut cerere la Autoritatea Electorală, ni s-a aprobat şi am organizat secţia”, a dat asigurări primarul din Zvoriștea.

Mai trebuie spus, așa cum au remarcat sătenii, că nu e ceva ieșit din comun pentru ei să voteze în prăznicar, în fapt o clădire situată în spatele bisericii.

La fel au făcut și la alte alegeri, în condițiile în care altă soluție nu există. 

Un bărbat face haz de necaz și zice că, în locul prăznicarului, altă soluție ar fi fost un cort. Numai că așa ceva ar fi totuși prea de tot, recunoaște el.