Prăjitură de iaurt fără făină și fără zahăr. Un deliciu pentru cei mai pretențioși gurmanzi

Prăjitură de iaurt fără făină și fără zahăr. Un deliciu pentru cei mai pretențioși gurmanzi

Prăjiturile care nu conțin nici zahăr nici făină sunt unele dintre cele mai căutate delicii mai ales că pot fi consumate de oricine de la mic la mare. Iar prăjitura cu iaurt este una dintre cele mai bune alegeri.

Prăjitura cu iaurt este și foarte ușor de pregătit și este bună atât pentru copii, cât și pentru diabetici. Mai ales că nu conține făină poate fi consumată și de cei care au intoleranțp la gluten.

Conține numai 4 ingrediente și este extrem de ușor de făcut. Ea se poate realiza în numai 30 de minute, cu timpul de coacere adăugat. Ingredientele sunt următoarele: 600 de grame de iaurt, 6 ouă, 6 linguri de îndulcitor- ștevia sau xylithol cristalizat, 60 de grame de amidon de porumb.

Se pune iaurtul, cel mai bun este cel de bivoliță, pentru ca prăjitura să aibă consistența potrivită, într-un bol încăpător.

Ne puteți urmări și pe Google News
Chec dietetic cu afine și iaurt. Desertul care poate fi consumat fără grija cântarului

Iaurt grecesc. Sursa foto: Dreamstime.com

Prăjitura cu iaurt de bivoliță

Se adaugă un praf de sare și se pun ouăle. Se mixează aceste ingrediente până când devin o cremă omogenă. Se adaugă apoi îndulcitorul și cele 60 de grame de amidon.

Se pune și o esență de vanilie peste compoziția din bol. Prăjitura cu iaurt se poate realiza și fără niciun fel de îndulcitor. Adică în compoziție nu se va adăuga nici ștevia, nici xylithol.

Practic se vor pun doar cele trei ingrediente și esența de vanilie. Se mixează din nou ingredientele până când se încorporează îndulcitorul și nu se mai simte în aluat.

Se poate adăuga sau nu îndulcitor

Se tapetează o tavă nu foarte mare cu foaie de copt. Ulterior se încălzește cuptorul la 190 de grade. Se pune aluatul în tavă și se bagă la cuptor. Se lasă la cuptor timp de 20 de minute până când  se coace.

Se poate verifica cu testul scobitorii dacă s-a copt sau nu. Apoi se scoate de la cuptor. Se lasă puțin să se răcorească. Ulterior se poate orna cu gem de fructe de pădure fără zahăr sau orice altă dulceață. De altfel pentru ornare se poate folosi și miere naturală, în cazul în care doriți să fie mai dulce. Poftă buna.