Dacă nu ai găsit un desert pe gustul tău pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de prăjitură din foi și cremă de cacao. Se prepară foarte ușor și este mai puțin calorică față de alte dulciuri.
Crăciunul se apropie, iar gospodinele caută cele mai gustoase rețete. Ele pot încerca prăjitură din foi și cremă de cacao, un desert simplu, dar foarte bun. Pentru această prăjitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:
8 linguri de zahăr 8 linguri ulei 8 linguri lapte 2 ouă 1 linguriță amoniac 30 linguri făină sare
Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 250 g unt
Rețetă de prăjitură din foi și cremă de cacao
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Adăugăm restul ingredientelor pentru aluat și amestecăm până la omogenizare.
2. Întindem un sfert din cantitatea de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă de copt și o punem la temperatura de 180 de minute, câteva minute. Facem la fen și cu restul aluatului, pentru a obține 4 foi de blat.
3. Într-un vas, punem laptele la fiert. Într-un bol, amestecăm făina, pudra de cacao și zahărul. Adăugăm laptele fierbinte și mixăm foarte bine. Compoziția se lasă la fiert la foc mic și o amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc și punem untul și esența de rom.
4. Pentru a monta prăjitura, tapetăm un blat cu un sfert din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și gata. Poftă bună!, potrivit Caietulcurețete.
O prăjitură sofisticată pentru masa de Crăciun
Gospodinele pot să prepare și prăjitura Imperială. Ele au nevoie de două blaturi, unul de cacao și unul de nuci. Apoi se adaugă și crema de vanilie.
Pentru blatul de cacao ai nevoie de:
6 ouă; 2-3 linguri de zahăr; 2 lingurițe de cacao neagră; 6 linguri de făină; un pliculeț de praf de copt.
Pentru blatul cu nuci ai nevoie de:
4 albușuri; 150 gr de nuci măcinate; 50 gr de zahăr; o lingură și jumătate de miere; 4 linguri de faină; un pliculeț de praf de copt.
Pentru crema de vanilie ai nevoie de:
500 ml lapte; o fiolă esență de vanilie; 5 gălbenușuri; un pliculeț zahăr vanilat; 100 gr de zahăr; 250 gr de unt la temperatura camerei; o lingură și jumătate de amidon; o linguriță și jumătate de faină.
Vom începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Albușurile se mixează împreună cu un praf de sare. Adăugăm și gălbenușurile. În compoziție se adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Ea trebuie lăsată la cuptor pentru 25-35 de minute.
Pentru prepararea blatului de nuci se începe cu mixarea albușurilor. Adăugăm zahărul și mixăm compoziția până se obține o spumă tare ca o bezea. Nucile măcinate, se amestecă cu făina, praful de copt și mierea, apoi se adaugă peste albușuri și se amestecă . Punem compoziția la cuptor pentru 25-35 de minute.
A venit momentum să preparăm crema. Laptele se amestecă cu făina, amidonul, gălbenușurile de ou și se omogenizează totul. Laptele rămas se pune la fiert amestecat cu zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Când laptele începe să fiarbă, punem câteva linguri peste compoziția de ou. Apoi, se adaugă în lapte toată compoziția.