Prăjitura care a făcut senzație la Chefi la cuțite. Cu ce i-a cucerit Narcisa Birjaru pe toți

Prăjitura care a făcut senzație la Chefi la cuțite. Cu ce i-a cucerit Narcisa Birjaru pe toți

Într-una dintre edițiile de la Chefi la cuțite,  Narcisa Birjaru a făcut senzație cu „prăjitura lui mamaie”, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Desertul a fost cerut ulterior și de fani, care vor să știe cum se face.

Este vorba de o prăjitură de casă extrem de simplu de făcut, dar mai ales delicioasă. Denumită chiar de Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite, preparatul inedit a ajuns la inimile oamenilor, care sunt extrem de curioși să știe cum se realizează.

Prăjitura lui mamaie i-a impresionat pe jurați

„Mamaie, te iubesc!”, a strigat Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite, după ce a primit punctaj maxim cu această rețetă care amintește de gustul copilăriei.

„Vreau să o cunosc pe mamaia ta!”, a spus chef Cătălin Scărlătescu, care a mizat pe această rețetă inedită și foarte bine a făcut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingrediente necesare pentru prăjitură:

foi de plăcintă 500 grame de iaurt 200 grame de fructe confiate sau stafide 5 ouă unt la temperatura camerei zahăr vanilat zahăr după gust esență de vanilie zahăr pudră la final

Pașii de urmat:

Albușurile de la cele 5 ouă se bat cu un praf de sare, iar apoi se adaugă câteva linguri de zahăr, în funcție de gustul fiecăruia Se bate întreaga compoziție până când se obține un amestec omogen ca de bezea Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. La acest pas se poate adăuga și niște coajă de lămâie care conferă un plus de aromă.

Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul și se amestecă totul foarte bine Se toarnă în compoziția de mai sus și albușurile și se amestecă ca la crema pentru tiramisu Se tapează tava cu o foaie de copt, iar apoi se pun 4 foi de plăcintă unse cu unt Se toarnă câteva linguri din compoziție și se întinde bine cu ajutorul unei spatule Deasupra se pot presăra fructe confiate sau stafide.

Se adaugă alte foi de plăcintă peste și se repetă indicațiile de la mai sus până la obținerea dimensiunii dorite Ultimul strat poate fi de foi de plăcinte sau chiar de fructe confiate Desertul trebuie să stea la cuptor pentru circa 45 de minute, la o temperatură de aproximativ 170 grade Pont: cuptorul trebuie să fie încins în prealabil!

Plăcinta cu iaurt este gata atunci când a crescut și este puțin rumenă deasupra Se lasă la odihnit desertul și apoi se presară deasupra zahăr pudră, după gust.

Desertul se poate servi imediat.