Demisia lui Eckstein Kovács Peter din UDMR nu a venit ca o lovitură dură pentru partid, pare să sublinieze Kelemen, având în vedere activitatea redusă pe care fostul senator a avut-o în legătură cu protejarea drepturilor etnicilor maghiari.

„Regretăm orice plecare din organizaţie, îi dorim succes în continuare. Principiile sau dezideratele noastre nu s-au schimbat şi nu se vor schimba nici după această plecare. Domnul Eckstein Kovács Peter, în ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare”, a spus Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Anunțul de demisie al lui  Eckstein Kovács Peter a fost făcut în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde are loc un protest față de modificările la legile justiției.

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstein.