Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor RĂMÂNE ferm pe POZIȚII. Ce se întâmplă în UDMR, după DEMISIA unuia dintre FONDATORI? „REGRETĂM orice plecare..”
Kelemen Hunor RĂMÂNE ferm pe POZIȚII. Ce se întâmplă în UDMR, după DEMISIA unuia dintre FONDATORI? „REGRETĂM orice plecare..”

Kelemen Hunor RĂMÂNE ferm pe POZIȚII. Ce se întâmplă în UDMR, după DEMISIA unuia dintre FONDATORI? „REGRETĂM orice plecare..”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut prima reacție, după ce unul dintre membrii fondatori ai formațiunii politice a decis să părăsească mișcarea minoritară, din cauza divergențelor adânci pe care le avea cu colegii de breaslă în privința Legilor Justiției.

Demisia lui Eckstein Kovács Peter din UDMR nu a venit ca o lovitură dură pentru partid, pare să sublinieze Kelemen, având în vedere activitatea redusă pe care fostul senator a avut-o în legătură cu protejarea drepturilor etnicilor maghiari.

„Regretăm orice plecare din organizaţie, îi dorim succes în continuare. Principiile sau dezideratele noastre nu s-au schimbat şi nu se vor schimba nici după această plecare. Domnul Eckstein Kovács Peter, în ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare”, a spus Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Anunțul de demisie al lui  Eckstein Kovács Peter a fost făcut în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde are loc un protest față de modificările la legile justiției.

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstein.