Evenimentul Zilei > Actualitate > Poze ÎNGROZITOARE cu un român în comă pe un pachet de ţigări
Poze ÎNGROZITOARE cu un român în comă pe un pachet de ţigări

Poze ÎNGROZITOARE cu un român în comă pe un pachet de ţigări

Una dintre pozele afişate pe pachetele de ţigări, pentru a ilustra riscurile la care se supun fumătorii, este a unui bărbat român, din Hunedoara. Imaginea a fost pusă pe pachete chiar de către Comisia Europeană, însă fără acordul familiei acestui bărbat.

“Familia este revoltată şi vrea să meargă în instanţă unde probabil vom cere daune record, fiindcă ei ne-au spus că îşi văd tatăl “aruncat” pe stradă unde îl calcă lumea în picioare iar pozele circulă în toată Uniunea. De asemenea, ei nu şi-au dat acordul şi susţin că nici tatăl lor", spune avocatul Adrian Cuculis.

Fişierele cu imaginile în format electronic au fost puse la dispoziţia producătorilor de ţigarete de către Ministerul Sănătăţii anul trecut, susţin cei de la JTI România.

"Biblioteca de imagini (printre care şi cea a bărbatului român n.red) face parte din Anexa la Directiva 109/2014. Fişierele cu imaginile în format electronic au fost puse la dispoziţia producătorilor de ţigarete de către Ministerul Sănătăţii anul trecut, iar noi a trebuit să ne conformăm legii", a declarat pentru ECONOMICA.NET Gilda Lazăr,  Director Corporate Affairs & Communications JTI România.