Povestea unei fotografii. Actorul Radu Duda și principesa Margareta, pozați înainte să se căsătorească

Povestea unei fotografii. Actorul Radu Duda și principesa Margareta, pozați înainte să se căsătorească

Fotografia a fost făcută în vara anului 1994, pe terasa fostului restaurant „La Premiera”, situat în spatele Teatrului Național București. „La Premiera” era un loc interesant din punctul de vedere al unui reporter de „Viață Mondenă”.

Managerul localului era un medic stomatolog ardelean – emigrat în Germania și repatriat după Revoluție, din motive de fisc mai relaxat la noi în țară– cu moravuri astăzi decente, doar tolerate. Acolo se țineau și ședințele șefilor PNȚCD, urmate, evident, de câte o conferință de presă. Era un epicentru al vieții mondene din România, în sensul că restaurantul oferea meniuri occidentale într-o țară care rămăsese ancorată în ciorba de burtă, ceafa de porc la grătar cu garnitură de cartofi prăjiți, salată de varză și papanași la desert. 

Cum eu eram reporter de „Viață Mondenă, la Evenimentul zilei, îmi făcusem niscaiva relații atât în rândul patronilor, dar mai ales al chelnerilor. Într-o zi, mă trezesc cu un telefon cum că, la prânz, urmau să ia masa în „La Premiera”, principesa Margareta și curtezanul ei, de pe atunci, un actor pe nume Radu Duda. Normal, am percutat. M-am prezentat „la post” și am așteptat „rendez-vous”-ul. Informația s-a dovedit a fi reală. După ce au mâncat nu mai știu ce supă cremă și un coq aux vent cu piure i-am rugat să-mi pozeze. Viitorul cuplu princiar a acceptat, fără nicio negociere. De remarcat rochița actualei „Custode al Coroanei Regale” și costumul prezentului Principe Radu, al României.

Ne puteți urmări și pe Google News