Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea românului care a făcut SENZAŢIE în Marea Britanie. Scriitorul Eugen Chirovici povesteşte cum i s-a îndeplinit VISUL
Povestea românului care a făcut SENZAŢIE în Marea Britanie. Scriitorul Eugen Chirovici povesteşte cum i s-a îndeplinit VISUL

Povestea românului care a făcut SENZAŢIE în Marea Britanie. Scriitorul Eugen Chirovici povesteşte cum i s-a îndeplinit VISUL

A venit în Marea Britanie acum trei ani, iar acum, prima încercare a lui Eugen Chirovici de a scrie un roman în engleză a fost un real success global.

Opera autorului roman Carea Oglinzilor, sau The Book of Mirrors, a fost cumpărată de editori din 23 de ţări- fiind licitată de câte 11 editori în fiecare teritoriu. Ţări mai mici, precum Irlanda, care tind să aştepte până când o carte scrisă de un autor neatestat în limba engleză demonstrează ce poate în Marea Britanie şi în SUA, au cumpărat romanul înainte de publicarea acestuia în 2017, scrie The Guardian.

Chirovici, în vârstă de 51 de ani, care locuieşte în Reading, a scris 10 romane în România în ultimele două decade, dar piaţa a fost prea mică pentru ca autorul să trăiască doar din scris, aş că a lucrat ca jurnalist. Acum, Chirovici este aşteptat să câştige o sumă format din 7 cifre doar din ofertele de editare.

Autorul a declarat: “Nu sunt sigur că realizeze ce se întâmplă. E destul de copleşitor şi neaşteptat”.

Chirovici, care scrie sub numele de EO Chirovici, a semnat cu prima editură care l-a acceptat, Peter Fraser şi Dunlop, PFD, după ce a fost respins de şase agenţi americani. Explicând scrisoriile de respingere ale editorilor, Chirovici a spus: “Nu au explicat de ce”.

Chirovici spune că inspiraţiile sale literare sunt foarte clasice şi îi includ pe: Ernest Hemingway, John Steinbeck şi William Golding.

A venit în Marea Britanie pentru că fiul lui era student la Universitatea Cardiff, iar soţia lui a avut o ofertă de muncă de nerefuzat ca analist financiar: “Inten’ia mea a fost să devin scriitor cu normă întragă”, a mai spus românul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: